Nikki

Nikki is afgeleid van Nicolaas

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Nikki
  • babynamen_card_with_name Nikki
  • babynamen_card_with_name Nikki
  • babynamen_card_with_name Nikki
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Nikki?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Nikki

66%
68%
11%
40%
16%
23%

Welke kenmerken vind je bij Nikki passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Nikki

Nikki is een Engelse meisjesnaam. Het is een verkorte variant op de naam Nicole. Deze naam is op zijn beurt weer afgeleid van de jongensnaam Nicolaas.

Nicolaas is een samenstelling van twee Griekse woorden: ‘nikè’ of ‘overwinning’ en ‘laos’, wat ‘volk’ betekent. De volledige naam betekent dus ‘overwinnaar van het volk’.

Aantallen en varianten Nikki

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Nikki als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Nikki per jaar gegeven is

Nikki is een meisjesnaam die halverwege de jaren ’80 populair werd. Inmiddels dragen ruim 8.600 vrouwen en meisjes deze naam. Ook zijn er bijna 200 mannen met de naam Nikki.

Er zijn ook 2.500 vrouwen die Nicky heten. Deze naam wordt echter vaker als jongensnaam gebruikt en komt dan ongeveer 5.000 keer voor. De variant Nikkie is minder populair. Deze variant komt nog geen 500 keer voor.

Nikki is afgeleid van de vrouwelijk variant op de naam Nicolaas, Nicole. Dit is een geliefde naam voor meisjes, die zo’n 25.500 keer voorkomt. Nicole werd vooral rond 1970 veel gebruikt. Deze naam wordt ook wel gespeld als Nicolle, er zijn ongeveer 1.400 vrouwen die zo heten.

Een uitbreiding is Nicolette of Nicoline. Nicolette komt ruim 6.500 keer voor, Nicoline ruim 4.000 keer.

Uit het Russisch stamt de vorm Nikita. Eind jaren tachtig is deze naam in Nederland in gebruik gekomen, ongeveer 3.000 vrouwen en meisjes heten zo.

Andere varianten op Nicolaas zijn Nicolasine – dat bijna 2.500 keer voorkomt – of Nicolina. Die naam wordt door zo’n 1.800 vrouwen gedragen. 1.300 vrouwen heten Nicola, 1.200 dragen de naam Nicolien.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Nikki

Nikki Reed

Nikki Reed is een Amerikaanse actrice, vooral bekend van haar rol als Rosalie Hale in de Twilight-verfilmingen. Daarnaast schreef ze mee aan de film Thirteen, die deels op haar eigen leven gebaseerd is.

Nicky Hilton

Nicky Hilton is een van de erfgenamen van de Hilton-hotels. Ze is het jongere zusje van Paris Hilton. Ze werkt als model en modeontwerper. Daarnaast opende ze twee eigen hotels en publiceerde ze een boek over stijl en mode.

Bekijk ook deze namen

Charlie, Sam, Sem, Bo, Noah, Jayden, Mees, Sanne, Floor, Quinn