Matilda

Matilda is afgeleid van Mathilde

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Matilda
  • babynamen_card_with_name Matilda
  • babynamen_card_with_name Matilda
  • babynamen_card_with_name Matilda
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Matilda?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Matilda

50%
28%
56%
6%
 0%
17%

Welke kenmerken vind je bij Matilda passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Matilda

Matilda is de Engelse vorm van de naam Mathilde. Mathilde is een Germaanse meisjesnaam. Het eerste deel komt waarschijnlijk van het Oudsaksische ‘maht’, dat ‘macht’ betekent. Een andere mogelijke verklaring is dat de bron ‘magath’ is. Dit betekent ‘maagd’. De betekenis van het tweede deel, ‘hild’, is ‘strijd’.

Aantallen en varianten Matilda

Matilda komt al lange tijd voor in Nederland, maar wordt pas sinds 2015 vaker gegeven. Ongeveer 200 vrouwen hebben deze naam.

Andere spellingsvormen komen vaker voor. 10.500 vrouwen heten Mathilde. Ook 700 mannen dragen deze naam. Vaker nog wordt Mathilda gebruikt, deze komt 15.000 keer voor als meisjesnaam en 900 keer als jongensnaam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Matilda

Matilda is afgeleid van Mathilde. Koningin Mathilde (1973) is de echtgenote van koning Filip van België. Ze draagt de titels koningin van België, hertogin van Brabant, gravin d’Udekem d’Acoz. Op 4 december 1999 trouwde ze met prins Filip. Ze is de eerste koningin van België ooit die in België geboren is. Mathilde en Filip hebben vier kinderen. Koningin Mathilde zet zich in voor de positie van vrouwen in moeilijke omstandigheden.

Bekijk ook deze namen

Sara, Hailey, Amy, Cato, Charlotte, Mia, Saar, Noor, Rosie, Lotte