Maeson

Maeson is afgeleid van Mason

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Maeson
  • Geboortekaartjes met de naam Maeson
  • Geboortekaartjes met de naam Maeson
  • Geboortekaartjes met de naam Maeson
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Maeson?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Maeson

83%
83%
 0%
33%
33%
17%

Welke kenmerken vind je bij Maeson passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Maeson

Maeson is afgeleid van Mason. Mason is een Engelse naam en komt voort uit het Engelse woord ‘macian’, dat ‘maken’ betekent.

Het was oorspronkelijk een achternaam die werd gebruikt door steenwerkers. De betekenis van deze naam is dan ook ‘persoon die met steen werkt’.

Aantallen en varianten Maeson

Maeson is afgeleid van Mason. De jongensnaam Mason komt in Nederland ruim 3.000 keer voor. Sinds 2008 is de naam in razend tempo populair geworden. Ook buiten Nederland heeft de naam Mason in korte tijd een enorme groei in populariteit doorgemaakt. In de Verenigde Staten, Canada en Nieuw Zeeland staat de naam in de top 10.

Waar de plotselinge liefde voor de naam Mason zo snel vandaan is gekomen, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk heeft het iets te maken met de geboorte van het zoontje van Kourtney Kardashian. Hij werd Mason genoemd, waardoor er veel media-aandacht was voor de naam.

Er worden veel varianten bedacht op deze naam. Daarvan is Mayson de populairste. Deze naam komt in totaal ongeveer 370 keer voor. Minder populaire spellingen, met elk minder dan 50 naamdragers, zijn Maysen, Maeson en Maysun.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Maeson

Mason Cook

Maeson is afgeleid van Mason. Mason Cook is een Amerikaanse acteur. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrol in de sitcom Speechless. Daarnaast speelde hij rollen in verschillende tv-series en in de film Spy Kids: All the Time in the World.

Mason Ramsey

De 11-jarige Mason Ramsey werd in een klap wereldberoemd toen iemand een filmpje postte waarop hij in supermarkt Walmart een liedje zong. Het filmpje werd ruim 25 miljoen keer bekeken en Mason werd bekend als ‘the Walmart yodeling kid’.

Boyhood

Mason Evans is het hoofdpersonage in de film Boyhood uit 2014. Deze film is bijzonder omdat het elf jaar duurde om hem op te nemen. Dit kwam omdat de regisseur de acteur die Mason speelt echt wilde laten opgroeien tijdens het filmen. De film won een Golden Globe voor beste film.

Namen die lijken op Maeson

Mayson

Bekijk ook deze namen

Niek, Mason, Mick, Otis, Pim, Siem, Sepp, Boris, Owen, Joshua