Kunera

Kunera is afgeleid van Cunera

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Kunera
  • Geboortekaartjes met de naam Kunera
  • Geboortekaartjes met de naam Kunera
  • Geboortekaartjes met de naam Kunera
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Kunera?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Kunera

8%
28%
 4%
 4%
32%

Welke kenmerken vind je bij Kunera passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Kunera

Kunera is afgeleid van Cunera. Cunera is een meisjesnaam, die van oorsprong waarschijnlijk een Germaanse naam is, gebaseerd op de stam ‘cuni’ of ‘kun’. Dit betekent ‘kundig, dapper’, ook kan het ‘afstammeling, familie’ betekenen of ‘kunne, geslacht’.

De naam werd bekend door een legende over de martelares Cunera uit de vierde eeuw.

In samenwerking met Kaartje2go

Mijlpalen vastleggen

De ontwikkeling van je kleintje gaat razendsnel, ze blijven maar heel even zo mini. Leg alle bijzondere momenten vast met de mijlpaalkaarten van Kaartje2go. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een setje gratis!

Ontvang gratis

Aantallen en varianten Kunera

Kunera is afgeleid van Cunera. 1.100 vrouwen heten Cunera. De naam wordt vooral als volgnaam gegeven en was het geliefdst tussen 1950 en 1970. Tegenwoordig worden er nog maar weinig meisjes Cunera genoemd. De schrijfwijze met een K, dus Kunera, komt bijna niet voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Kunera

Kunera is afgeleid van Cunera. Volgens de legende hoorde Cunera bij het gevolg van Ursula van Keulen, die overvallen werd door de Hunnen. Cunera werd gered door koning Radboud, een Fries, en meegenomen naar zijn kasteel Prattenburg te Rhenen.

Door haar zorg voor de armen en haar vriendelijkheid werd zij geliefd, maar wekte ze ook de jaloezie van Radbouds vrouw Aldegonde op. Zij wurgde Cunera met een halsdoek die Cunera nog van haar ouders had gekregen en begroef haar in een veestal. Deze misdaad werd door een wonder ontdekt, waarop Radboud zich tot het christendom bekeerde.

Overigens zijn er zo goed als geen historische gegevens die dit verhaal ondersteunen – zelfs het bestaan van de heilige Ursula wordt betwijfeld.

Bekijk ook deze namen

Mia, Amira, Vera, Mae, Maria, Jasmijn, Elise, Noë, Feline, Emilia