Ignaz

Ignaz is afgeleid van Ignatius

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ignaz
  • Geboortekaartjes met de naam Ignaz
  • Geboortekaartjes met de naam Ignaz
  • Geboortekaartjes met de naam Ignaz
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ignaz?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ignaz

13%
39%
9%
13%
35%
35%

Welke kenmerken vind je bij Ignaz passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ignaz

Ignaz is afgeleid van Ignatius. Ignatius is een Latijnse naam waarvan de precieze betekenis onzeker is. Vermoedelijk is er een verband met het Latijnse woord ‘ignis’, dat ‘vuur’ betekent.

Er waren diverse heiligen die Ignatius heetten en zo verspreidde de naam zich over Europa, voornamelijk vanuit Spanje. In het zuiden van de Lage Landen kwam de naam al in de veertiende eeuw voor. Het duurde tot de zeventiende eeuw voordat Ignatius ook in het noorden gebruikt werd.

Aantallen en varianten Ignaz

Ignaz is afgeleid van Ignatius. Ignatius komt ruim 6.000 keer voor, voornamelijk als volgnaam. Deze naam werd tussen 1945 en 1960 tamelijk veel gebruikt, daarna nam de populariteit ervan af. Tegenwoordig komt hij nauwelijks meer voor.

Er is ook een vrouwelijke variant, Ignatia. Die werd in dezelfde tijd gebruikt. Deze naam werd echter veel minder populair: hij wordt door zo’n 1.600 vrouwen gedragen.

Andere varianten zijn Ignace en Ignacio, die respectievelijk 264 keer en 113 keer voorkomen. De verkortingen Ignas en Ignaz komen beide 50 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Ignaz

Ignaz is afgeleid van Ignatius. De rooms-katholieke orde van de jezuïeten is gesticht door Ignatius van Loyola (1491-1556). Ignatius stichtte deze orde tijdens zijn studietijd in Parijs. Hij werd daartoe geïnspireerd door religieuze geschriften, nadat hij als officier in het leger gewond was geraakt.

Het oorspronkelijke doel van de jezuïeten was hulp bieden aan de naaste, vooral aan zieken.De orde van de jezuïeten is altijd bijzonder toegewijd aan de paus. Tegelijk zijn jezuïeten meestal kritische intellectuelen, die niet aarzelen om bijvoorbeeld totalitaire regimes openlijk te bekritiseren.

Namen die lijken op Ignaz

Ignas, Ignacio, Ignace, Ignatia

Bekijk ook deze namen

Ezra, Owen, Floris, Siem, Elias, Hidde, Roan, Tijn, Oliver, Alexander