Faas

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Faas
  • babynamen_card_with_name Faas
  • babynamen_card_with_name Faas
  • babynamen_card_with_name Faas
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Faas?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Faas

24%
75%
28%
32%
7%
7%

Welke kenmerken vind je bij Faas passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Faas

Faas is waarschijnlijk een verkorting van namen die eindigen op -faas, zoals Bonifatius, Gervaas en Servaas.

De naam Bonifatius betekent ‘goed lot’. De naam komt uit het Latijn. Het woord ‘bonum’ betekent ‘goed’ en ‘fatum’ betekent ‘lot’. In het Nederlands werd deze naam ook wel verbasterd tot Bonifaas. De naam Bonifatius werd door veel pausen gekozen.

Ook de jongensnaam Servaas is afkomstig uit het Latijn. De oorspronkelijke naam is Servatius, dat is afgeleid van ‘servatus’. Dit betekent ‘gered, verlost’. De naam Servatius is in onbruik geraakt, en werd vernederlandst naar Servaas.

Gervaas is een Germaanse naam, van de naamstam ‘ger’. Dit betekent ‘speer’. Deze naam komt tegenwoordig vrijwel niet meer voor, maar was in de middeleeuwen een populaire jongensnaam.

Aantallen en varianten Faas

De naam Faas komt in Nederland iets minder dan 900 keer voor. De gehele twintigste eeuw leek het alsof de naam niet meer gebruikt werd. Sinds 2000 is het gebruik ervan echter weer aan het toenemen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de trend om korte namen te kiezen.

Wetenswaardigheden Faas

Faas Wilkes was een Nederlandse voetballer. Hij werd gezien als één van de beste voetballers allertijden. Niemand minder dan Johan Cruijff noemde hem als zijn grootste voorbeeld.

Bekijk ook deze namen

Tijn, Milan, Mohamed, Cas, Zayn, Joep, Rayan, Aiden, Melle, Tobias