Elina

Elina is afgeleid van Eline

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Elina
  • Geboortekaartjes met de naam Elina
  • Geboortekaartjes met de naam Elina
  • Geboortekaartjes met de naam Elina
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Elina?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Elina

79%
38%
25%
22%
13%
23%

Welke kenmerken vind je bij Elina passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Elina

Elina is afgeleid van Eline. Eline is een meisjesnaam waarvan er verschillende verklaringen mogelijk zijn voor de herkomst. Mogelijk is het een uitbreiding van een naam als Ele of Elia. Ele is een verkorting van namen die met ‘adel’ beginnen, een Germaans woord dat ook ‘adel’ betekent. Elia komt uit het Hebreeuws en betekent ‘Jahweh is (mijn) God’.

Eline kan ook een variant zijn op Eli of Elisabeth. Eli is Hebreeuws voor ‘hoogte, verhevenheid’. Elisabeth betekent ‘God is mijn eed’.

Verder kan Eline een vervorming zijn van Helena. Deze Griekse naam betekent ‘de stralende, de schitterende’.

Aantallen en varianten Elina

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Elina als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Elina per jaar gegeven is

Elina is afgeleid van Eline. De afgelopen twintig jaar is de meisjesnaam Eline erg populair geworden. Inmiddels komt hij meer dan 16.000 keer voor. De naam wordt vooral gegeven als eerste naam.

Minder gebruikelijk is de variant Elina. Deze naam komt ongeveer 1.000 keer voor. Ook Elina werd de laatste jaren wat vaker gebruikt. Datzelfde geldt voor Elin, hoewel deze naam nog niet erg bekend is. Ongeveer 500 meisjes, voornamelijk geboren na 2000, heten zo.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Elina

Eline Vere

Elina is afgeleid van Eline. Eline Vere is de eerste roman van de schrijver Louis Couperus (1888). Het literaire werk gaat over een meisje Eline, dat opzoek is naar de liefde. Door haar wispelturigheid raakt ze met de liefde in de knel, wat niet goed afloopt… In 1991 is het boek verfilmd en in Den Haag is een standbeeld van Eline Vere te vinden.

Eline Pauwels / Powell

Eline Powell (oorpronkelijk Pauwels) is een Belgische actrice die internationaal is doorgebroken. Ze speelde onder andere in Game of Thrones en King Arthurt: Legen of the Sword, en had de hoofdrol in de Italiaanse film Anita B.

Namen die lijken op Elina

Ele, Elin

Bekijk ook deze namen

Saar, Rosa, Femke, Benthe, Elena, Luna, Julie, Lynn, Kiki, Amira