Delano

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Delano
  • Geboortekaartjes met de naam Delano
  • Geboortekaartjes met de naam Delano
  • Geboortekaartjes met de naam Delano
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Delano?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Delano

43%
67%
12%
29%
28%
23%

Welke kenmerken vind je bij Delano passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Delano

Delano stamt oorspronkelijk af van de Franse familienaam Delanoe. Deze naam komt van ‘de la noue’, dat ‘(afkomstig) van vochtig land’ betekent.

De naam komt nog wel eens voor in de combinatie Franklin Delano, dit als een verwijzing naar de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt (1882-1945).

Aantallen en varianten Delano

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Delano als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Delano per jaar gegeven is

De naam Delano komt in Nederland 3.000 keer voor. Rond 1970 kwam hij voor het eerst in beeld als eerste naam, maar het duurde nog tot de jaren 1990 voor de naam vaker gebruikt ging worden en populair werd.

De naam werd al wel langer als volgnaam gebruikt, vooral tussen 1940 en 1950. Daarna kwam de naam een tijdlang nauwelijks voor, om vanaf 1980 weer wat populairder te worden.

Dylano is de laatste jaren populair geworden en komt inmiddels 1.600 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Delano

Als enige president in de geschiedenis van de Verenigde Staten is Franklin Delano Roosevelt vier keer gekozen. Vermoedelijk blijft hij ook de enige, aangezien een president tegenwoordig nog maar één keer herkozen kan worden. Roosevelt was president van 1933 tot 1945.

Roosevelt leidde zijn volk door de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog. Hij is vooral bekend geworden met zijn ‘New Deal’, een programma om de Verenigde Staten uit de depressie te halen. Uiteindelijk werd de New Deal een verzamelnaam voor een heel scala aan verschillende maatregelen, waarvan er veel niet werkten, maar waarmee uiteindelijk toch genoeg succes geboekt werd.

Roosevelt werd ook bekend door de manier waarop hij met de media omging. Hij vormde de persconferenties om tot informele bijeenkomsten. Ook hield hij regelmatig radiotoespraken waarin hij de politiek in begrijpelijke taal uitlegde.

Namen die lijken op Delano

Dylan, Dylano

Bekijk ook deze namen

Rayan, Jax, Pim, Amir, Jason, Arthur, Boris, Niek, Tom, Otis