Boudewijn

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Boudewijn
  • Geboortekaartjes met de naam Boudewijn
  • Geboortekaartjes met de naam Boudewijn
  • Geboortekaartjes met de naam Boudewijn
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Boudewijn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Boudewijn

27%
43%
66%
8%
13%
9%

Welke kenmerken vind je bij Boudewijn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Boudewijn

Boudewijn is een Germaanse naam die bestaat uit de stammen ‘boud’, wat stoutmoedig betekent, en ‘win’, wat staat voor ‘vriend’. De naam betekent dus ‘stoutmoedige vriend’.

Al vroeg in de middeleeuwen was de naam erg populair, dit kwam ook doordat er diverse Vlaamse graven met deze naam waren. Dankzij de vestiging van Vlaamse handelaren in Engeland verspreidde de naam zich daar ook.

Aantallen en varianten Boudewijn

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Boudewijn als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Boudewijn per jaar gegeven is

Zo’n 6.500 mannen dragen de naam Boudewijn. Hij wordt ongeveer even vaak als eerste naam en als volgnaam gegeven. Vanaf ongeveer 1940, 1950 is er een lichte stijging te zien in het aantal keren dat de naam gegeven wordt, dit is echter inmiddels alweer wat afgenomen.

Een vrouwelijke variant is Bouwina, deze naam komt ongeveer 1.100 keer voor. Overigens is het ook mogelijk dat deze naam afstamt van Baue. De betekenis van deze naam is helaas niet bekend.

Ook Boudina, de naam van zo’n 500 vrouwen, kan van Boudewijn of Baue afstammen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Boudewijn

Koning Boudewijn van België (1930-1993) was koning van België van 1951 tot aan zijn dood in 1993. Hij werd al op zijn twintigste koning, nadat zijn vader tot aftreden werd gedwongen vanwege zijn houding in de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de regering van koning Boudewijn werd Congo gedekoloniseerd. Boudewijn deed zijn best om na de onafhankelijkheid goede relaties te onderhouden met de gezagshebbers in Congo.

Over het algemeen was men positief over de manier waarop hij zijn taken uitvoerde. Hij kreeg vooral veel politieke tegenstand toen hij in 1990 vanwege gewetensbezwaren weigerde om de abortuswet te ondertekenen.

Namen die lijken op Boudewijn

Boudina, Bouwina

Bekijk ook deze namen

Owen, Thijs, Jake, Ezra, Hidde, Julian, Tom, Boris, James, Johannes