Benthe

Benthe is afgeleid van Ben

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Benthe
  • babynamen_card_with_name Benthe
  • babynamen_card_with_name Benthe
  • babynamen_card_with_name Benthe
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Benthe?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Benthe

71%
60%
19%
31%
11%
13%

Welke kenmerken vind je bij Benthe passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Benthe

Benthe is afgeleid van de naam Ben. Dat is een verkorting en kan van diverse namen afkomstig zijn, bijvoorbeeld van Benjamin of Benedictus. Ook namen die met ‘bern’ beginnen, wat ‘beer’ betekent, zoals Bernhard, kunnen tot Ben afgekort worden.

De betekenis van Benjamin is ‘zoon van mijn rechterzijde, het geluk, het zuiden’. Het is een samenstelling van de woorden ‘ben’, dat ‘zoon’ betekent en ‘yamin’, dat ‘rechterhand’ betekent.

Benedictus is een die afkomstig is uit het Latijn. De betekenis is ‘de gezegende’. Vermoedelijk is de naam ontleend aan Latijnse Bijbelteksten waarin het woord ‘benedictus’ voorkomt.

Aantallen en varianten Benthe

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Benthe als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Benthe per jaar gegeven is

De naam Benthe kwam halverwege de jaren ’80 in gebruik in Nederland. Sindsdien is de naam elk jaar populairder geworden. Ieder jaar worden bijna 200 meisjes Benthe genoemd. Daarmee staat deze naam al een tijd in de top 100 van populairste meisjesnamen. Ongeveer 3.500 meisjes en vrouwen heten inmiddels zo.

De spellingsvariant Bente is in Nederland iets minder populair en staat op plaats 114 in de lijst met vaakst gebruikte meisjesnamen. Deze naam is vooral in Denemarken erg geliefd, met een notering in de top-20. De variant komt voor bij ruim 4.500 meisjes en vrouwen. Daarnaast zijn er zo’n 100 mannen die deze voornaam dragen.

Benthe is afgeleid van Ben. Die naam komt ruim 4.000 keer voor en is de laatste decennia steeds populairder geworden. Meestal, in ongeveer twee derde van de gevallen, wordt de naam als eerste naam gegeven.

Wetenswaardigheden Benthe

Benthe Liem

Benthe Liem is een Nederlandse influencer en vlogger. Haar carrière begon met het posten van outfits op Instagram. Hiermee wist ze ruim 50.000 volgers bij elkaar te krijgen. Ze begon in 2018 met haar YouTube-kanaal en wist binnen een maand bijna 4.500 abonnees te verzamelen.

Benthe de Vries

Benthe de Vries is fotomodel. Ze werd geboren in Aalsmeer, maar woont inmiddels in Milaan. Ze was het gezicht van campagnes van onder meer Emporio Armani en liep shows voor Max Mara. Daarnaast is ze regelmatig te zien in high-fashion fotoreportages in modebladen.

Namen die lijken op Benthe

Bent, Bennie, Benno, Benny, Bente

Bekijk ook deze namen

Kiki, Maeve, Linde, Elin, Nova, Olivia, Rosie, Cato, Lauren, Lize