Angeline

Angeline is afgeleid van Angela

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Angeline?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Angeline

65%
8%
38%
15%
12%
15%

Welke kenmerken vind je bij Angeline passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Angeline

Angeline is afgeleid van Angela. Angela is een meisjesnaam die teruggaat op het Griekse woord ‘angelos’ of ‘angelikos’, dat ‘engel, boodschapper van God’ of ‘van een engel, aan een engel gelijk’ betekent.

De oorspronkelijke vorm is Ange. Deze naam kan ook een Germaanse oorsprong hebben, en dan betekent hij ‘uit het volk der Angelen’. Dit Germaanse volk stak in de vijfde eeuw de Noordzee over en viel samen met enkele andere volken het huidige Groot-Brittannië binnen.

Aantallen en varianten Angeline

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Angeline als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Angeline per jaar gegeven is

Angeline is afgeleid van Angela. Angela is vanaf de jaren vijftig populair geworden, met een piek in 1982 en 1983, toen er respectievelijk 380 en 370 meisjes geboren werden die Angela als eerste naam kregen. In totaal zijn er 16.000 vrouwen die Angela heten.

Angelique is bijna net zo populair, ruim 14.000 vrouwen heten zo. Deze naam werd vooral tussen 1965 en 1975 vaak gegeven. Geschreven met een accentteken, dus als Angélique, komt de naam 3.500 keer voor.

Andere varianten komen ook voor, maar aanmerkelijk minder vaak. Er zijn ongeveer 1.500 vrouwen en meisjes met de naam Angel en 2.000 met de naam Angelica. Angelina en Angeline komen samen bijna 8.500 keer voor. Soms wordt ook de naam Angèle gebruikt, deze komt ongeveer 800 keer voor.

Er zijn ook mannelijke varianten, zoals Angelo. Bijna 4.500 mannen heten zo. Deze naam komt veel voor in Italië en Griekenland.

Wetenswaardigheden Angeline

Angeline is afgeleid van Angela. Angela Merkel (1954) is sinds 2005 bondskanselier van Duitsland. Zij is daar de eerste vrouwelijke regeringsleider.

Angelica is niet alleen een meisjesnaam, maar ook de naam van een plant. In Nederland komen de soorten grote engelwortel en gewone engelwortel voor.

Namen die lijken op Angeline

Angèle, Angelo, Ange, Angel, Angelica, Angelina, Angelique

Bekijk ook deze namen

Amy, Cato, Hannah, Maeve, Amira, Lieke, Jill, Amber, Saar, Kiki