Autostoeltjes zijn een must om je kindje veilig met de auto te vervoeren. Maar welke moet je kiezen? Hieronder vind je een overzicht van autostoeltjes van bekende merken die je online kan bestellen.

Maxi-Cosi Pebble Pro Black voor in de auto

Maxi-Cosi Pebble Pro

De Maxi-Cosi Pebble Pro is een luxe autostoel voor je baby vanaf de geboorte tot ongeveer 12-15 maanden. De stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, is gebruiksvriendelijk en comfortabel voor je kleine.

Bekijk Maxi-Cosi Pebble Pro
Autostoel Goliath Pro

Goliath Pro

De Goliath Pro is al vanaf de geboorte tot je kindje 36 kilo is te gebruiken. Dit is ongeveer tot je kindje 8 jaar oud is. De stoel voorzien van vier ligstanden, waardoor je kindje ook in de auto heerlijk in slaap kan vallen.

Bekijk Goliath Pro
Maxi-Cosi Mica

Maxi-Cosi Mica

Deze fijne autostoel van Maxi-Cosi kan je 360° draaien. Hiermee kan je je kleine eenvoudig in zijn stoeltje zetten en kan je de rijrichting aanpassen. Zo kan je het zitje blijven gebruiken vanaf 4 maanden totdat je kindje ongeveer 4 jaar is.

Bekijk Maxi-Cosi Mica
Cybex Aton M autostoel

Cybex Aton M I-Size

De Cybex Aton M I-Size is een autostoel geschikt vanaf de geboorte tot 15 maanden. Dankzij de Cybex M Base bevestig je het zitje eenvoudig in je auto. De uitneembare inleg zorgt ervoor dat je kleine zo vlak mogelijk ligt.

Bekijk Cybex Aton M I-Size
Maxi-Cosi AxissFix autostoel

Maxi-Cosi AxissFix

De AxissFix heeft een 360° draaibare stoel voor extra gebruiksgemak. De stoel groeit mee met je kindje: eerst kan het tegen de rijrichting in worden gebruikt en later met de rijrichting mee. Door een goede voering zit je kleine altijd comfortabel in zijn autostoel.

Bekijk Maxi-Cosi AxissFix

Welk autostoeltje kopen?

Autostoeltjes zijn er in verschillende soorten en maten, en ook de prijzen kunnen flink uiteenlopen. Maar welke autostoel is geschikt voor jouw kindje?

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. In bovenstaande lijst staan daarom alleen autostoeltjes die goed uit de test van de Consumentenbond en de ANWB komen. Hier lees je meer tips over het vinden van de veiligste autostoel.

Soorten autostoeltjes

Autostoeltjes zijn ingedeeld in verschillende groepen, op basis van de i-Size-norm.

Sinds 2013 zijn de veiligheidsregels aangescherpt en zijn autostoeltjes ingedeeld in i-Size centimeters (de lengte van je kindje). Welk autostoeltje geschikt is voor jouw kleine, hangt dus af van zijn leeftijd en lengte. Het belangrijkste verschil is rondom het advies over hoelang je je kindje achterwaarts moet vervoeren. Dit is verlengd van 9 maanden naar minimaal 15 maanden. Hiernaast maken iSize-stoeltjes enkel gebruik van ISOFIX-bevestigingspunten in plaats van de autogordel. Hierdoor zijn ze veiliger én makkelijker om te bevestigen.

Bekijk hieronder uit welke groep/i-Size jouw kindje een autostoeltje nodig heeft.

Babystoeltjes tot 15 maanden (<83 cm)

Babystoeltjes zijn autostoeltjes die je achterstevoren (tegen de rijrichting in) plaatst. Dit is veiliger, omdat dit meer ondersteuning biedt aan het hoofdje en de nek van je kindje. Je moet je kindje op deze manier vervoeren totdat hij minimaal 15 maanden oud is. Komt het hoofdje van je kleine boven de rand van de stoel? Dan is het tijd voor een grotere autostoel.

Peuter autostoel vanaf 15 maanden (83-105 cm)

Peuterstoeltjes zijn autostoeltjes die geschikt zijn voor kindjes met een lengte tussen de 83 en 105 cm. Is je kindje jonger dan 15 maanden? Dan wordt er aangeraden om het zitje tegen de rijrichting in te bevestigen.

Kinderautostoel vanaf 105 centimeter

Ook voor oudere kinderen zijn autostoeltjes nog verplicht. Onder deze groep vallen autostoeltjes voor kinderen met een lengte vanaf 105 centimeter. Het is verplicht om je kind in een autostoel te vervoeren totdat hij 135 centimeter lang is.