In samenwerking met Logo Van Asten Babysuperstore

Autostoeltjes zijn een must om je kindje veilig met de auto te vervoeren. Maar welke moet je kiezen? Hieronder vind je een overzicht van autostoeltjes van bekende merken voor de laagste prijs. Deze aanbiedingen vind je bij Van Asten Babysuperstore.

Autostoel Goliath Pro

Goliath Pro

De Goliath Pro is al vanaf de geboorte tot je kindje 36kg is te gebruiken. Dit is ongeveer tot je kindje 8 jaar is. Daarbij is de stoel voorzien van 4 ligstanden! Een comfortabele autostoel voor je kindje.

Bekijk Goliath Pro
Maxi-Cosi Pebble Pro autostoel

Maxi-Cosi Pebble Pro

De Maxi-Cosi Pebble Pro is een luxe groep 0 autostoel. De stoel is naast alle gebruiksgemakken ook nog eens I-size getest. Je kunt dus veilig met je kindje op pad.

Bekijk Maxi-Cosi Pebble Pro
Cybex Cloud autostoeltje

Cybex Cloud Z

Deze luxe autostoel van het merk Cybex voldoet aan de nieuwst I-Size normering en is daarom super veilig. In combinatie met de bijbehorende isofix base is je kindje optimaal beschermd.

Bekijk Cybex Cloud Z
Maxi-Cosi Mica voor in de auto

Maxi-Cosi Mica

Deze fijne autostoel van Maxi-Cosi is 360° te draaien, zodat je de kleine er makkelijk in kan zetten. Daarbij is deze autostoel I-Size getest en kan je dus met deze Mica veilig de weg op.

Bekijk Maxi-Cosi Mica
Isofix autostoelen te koop bij Van Asten

Isofix autostoelen

Isofix is een veiligheidssysteem waarmee je een autostoeltje gemakkelijk en snel veilig kan bevestigen in de auto, zonder gebruik van gordels. Het wordt gezien als de veiligste manier om een autostoeltje mee te vervoeren.

Bekijk Isofix autostoelen
Autostoeltjes groep 0 voor baby's in de auto

Autostoeltjes groep 0

Dit is het eerste autostoeltje voor je kindje. Deze is te gebruiken tot gemiddeld 9 maanden en gebruik je tegen de rijrichting in.

Autostoeltjes groep 0
Baby in groep 1 autostoeltjes

Autostoeltjes groep 1

Deze groep autostoeltjes is te gebruiken tot ongeveer 3,5 jaar. Deze stoel kan ook met de rijrichting mee gebruikt worden. Zo kan je kindje gezellig meekijken.

Autostoeltjes groep 1
Peuters in groep 2-3 autostoelen

Autostoeltjes groep 2/3

Wanneer je kindje ongeveer 1 meter lang is, wordt een groep 1 autostoel te klein. De groep 2-3 autostoel gebruik je tot je kindje geen autostoel meer nodig heeft.

Autostoeltjes groep 2/3

Welk autostoeltje kopen?

Autostoeltjes zijn er in verschillende soorten en maten, en ook de prijzen kunnen flink uiteen lopen. Maar welke autostoel is geschikt voor jouw kindje?

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. In bovenstaande lijst staan daarom alleen autostoeltjes die goed uit de test van de Consumentenbond en de ANWB komen. Hier lees je meer tips over het vinden van de veiligste autostoel.

Soorten autostoeltjes

Autostoeltjes zijn ingedeeld in verschillende groepen, van groep 0 tot groep 3, met ieder een eigen gewichtsklasse.

Sinds 2013 zijn de veiligheidsregels aangescherpt en zijn autostoeltjes ingedeeld in i-Size centimeters (de lengte van je kindje). Welk autostoeltje geschikt is voor jouw kleine, hangt dus af van zijn gewicht en/of zijn lengte. Het belangrijkste verschil is rondom het advies over hoelang je je kindje achterwaarts moet vervoeren. Dit is verlengd van 9 maanden naar minimaal 15 maanden. Hiernaast maken iSize-stoeltjes enkel gebruik van ISOFIX-bevestigingspunten in plaats van de autogordel. Hierdoor zijn ze veiliger én makkelijker om te bevestigen.

Bekijk hieronder uit welke groep/i-Size jouw kindje een autostoeltje nodig heeft.

Autostoel groep 0/0+ (babystoeltjes)

Babystoeltjes zijn autostoeltjes uit groep 0 en 0+ of i-Size 40-75 cm. Ze kunnen maximaal 13 kg dragen. De meeste babystoeltjes plaats je achterstevoren (tegen de rijrichting in). Dit is veiliger, omdat dit meer ondersteuning biedt aan het hoofdje en de nek van je kindje. Komt het hoofdje van je kleine boven de rand van de stoel? Dan is het tijd voor een grotere autostoel.

Autostoel groep 1 (peuterstoeltjes)

Peuterstoeltjes zijn autostoeltjes uit groep 1 of i-Size 60-105 cm. Ze zijn geschikt voor kindjes van 9 tot 18 kg, met een lengte tussen de 60 en 105 cm. Is je kindje jonger dan 15 maanden? Dan wordt er aangeraden om het zitje tegen de rijrichting in te bevestigen.

Autostoel groep 2/3 (kinderstoeltjes)

Ook voor oudere kinderen zijn autostoeltjes nog verplicht. Onder groep 2 vallen autostoeltjes voor kinderen met een gewicht van 15 tot 25 kg (tussen de 3 en 6 jaar oud). Autostoeltjes uit groep 3 zijn geschikt voor kinderen van 22 tot 36 kg (met een leeftijd tussen de 6 tot 12 jaar).