In samenwerking met Logo Van Asten Babysuperstore

Autostoeltjes zijn een must om je kindje veilig met de auto te vervoeren. Maar welke moet je kiezen? Hieronder vind je een overzicht van autostoeltjes van bekende merken voor de laagste prijs. Deze aanbiedingen vind je bij Van Asten Babysuperstore.

Autostoel van Thor Titanium Baby

Titanium Baby Thor

De Titanium Baby Thor is al vanaf de geboorte te gebruiken. Het stoeltje kan 360 graden worden gedraaid. Niet alleen veiliger doordat je kindje achterwaarts vervoerd kan worden, maar ook heel handig bij het plaatsen van je kindje in de autostoel.

Bekijk Titanium Baby Thor
Autostoel Nuna Rebl

Nuna Rebl

Als je op zoek bent naar optimale veiligheid is de Nuna Rebl de perfecte match. Deze autostoel voldoet niet alleen aan de modernste veiligheidseisen; hij overtreft ze! De stoel is opgebouwd uit extra sterk staal en een steunpoot zorgt voor extra stabiliteit.

Bekijk Nuna Rebl
Peuterstoel Maxi-Cosi RodiFix Air

Maxi-Cosi Rodifix Air

De ideale autostoel op de groei door de verstelbare hoofd- en schoudersteun. De Maxi-Cosi Rodifix Air heeft een speciale slaapstand waardoor je kindje ook heerlijk in de stoel kan slapen.

Bekijk Maxi-Cosi Rodifix Air
Maxi-Cosi Rock Nomad voor in de auto

Maxi-Cosi Rock Nomad

Deze luxe autostoel is onderdeel van de nieuwe i-Size Mid Price family van Maxi-Cosi. Het voldoet aan de modernste veiligheidsnormen en is stevig te bevestigen door middel van het Isofix-systeem of autogordel.

Bekijk Maxi-Cosi Rock Nomad
Autostoel Cybex Aton Q iSize

Cybex Aton

Deze autostoel voldoet aan de nieuwste i-Size veiligheidsnorm en is dus superveilig. De speciale vorm van de stoel absorbeert de energie die vrijkomt van een botsing. Zo is je kleintje optimaal beschermd!

Bekijk Cybex Aton
Autostoel Titanium Baby 0-1-2

Titanium Baby 0-1-2

Mooi, stevig en veilig. De Titanium is voorzien van zijdelingse bescherming voor het hoofd, buik en dijen. Bovendien zijn de rugleuning en hoofdsteun verstelbaar waardoor je kindje er tot een gewicht van 25 kilo in kan.

Bekijk Titanium Baby 0-1-2
Childwheels stoel met isofix

Childwheels Isofix

Met de Childwheels Isofix autostoel koop je een luxe doorgroeistoel waar je kindje van 9 tot 36 kg comfortabel in zit. De autostoel is eenvoudig met Isofix te bevestigen en heeft voor de allerkleinsten een handige zitverkleiner.

Bekijk Childwheels Isofix
GB Idan monument black autostoeltje

GB Idan

Met het unieke systeem van dit autostoeltje kan je je kindje tot 18 maanden veilig in de auto vervoeren. De hoofdsteun is in 11 hoogtes verstelbaar en met de geavanceerde energie-absorberende kunststofkuip worden zelfs de grootste schokken van een aanrijding opgevangen.

Bekijk GB Dan
Maxi-Cosi Pearl Smart autostoeltje

Maxi-Cosi Pearl

Dit autostoeltje staat voor comfort, veiligheid en design en is geschikt voor kindjes van 9 maanden tot ongeveer 4 jaar. De autostoel heeft extra zijdelingse hoofdbescherming (Side Protection System), 5 standen en is makkelijk te bevestigen met Isofix.

Bekijk Maxi-Cosi Pearl
Autostoeltje met Isofix bevestiging

Isofix autostoelen

Isofix is een veiligheidssysteem waarmee je een autostoeltje gemakkelijk en snel veilig kan bevestigen in de auto, zonder gebruik van gordels. Het wordt gezien als de veiligste manier om een autostoeltje mee te vervoeren.

Bekijk Isofix autostoelen

Welk autostoeltje kopen?

Autostoeltjes zijn er in verschillende soorten en maten, en ook de prijzen kunnen flink uiteen lopen. Maar welke autostoel is geschikt voor jouw kindje?

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste. In bovenstaande lijst staan daarom alleen autostoeltjes die goed uit de test van de Consumentenbond en de ANWB komen. Hier lees je meer tips over het vinden van de veiligste autostoel.

Soorten autostoeltjes

Autostoeltjes zijn ingedeeld in verschillende groepen, van groep 0 tot groep 3, met ieder een eigen gewichtsklasse.

Sinds 2013 zijn de veiligheidsregels aangescherpt en zijn autostoeltjes ingedeeld in i-Size centimeters (de lengte van je kindje). Welk autostoeltje geschikt is voor jouw kleine, hangt dus af van zijn gewicht en/of zijn lengte. Het belangrijkste verschil is rondom het advies over hoelang je je kindje achterwaarts moet vervoeren. Dit is verlengd van 9 maanden naar minimaal 15 maanden. Hiernaast maken iSize-stoeltjes enkel gebruik van ISOFIX-bevestigingspunten in plaats van de autogordel. Hierdoor zijn ze veiliger én makkelijker om te bevestigen.

Bekijk hieronder uit welke groep/i-Size jouw kindje een autostoeltje nodig heeft.

Autostoel groep 0/0+ (babystoeltjes)

Babystoeltjes zijn autostoeltjes uit groep 0 en 0+ of i-Size 40-75 cm. Ze kunnen maximaal 13 kg dragen. De meeste babystoeltjes plaats je achterstevoren (tegen de rijrichting in). Dit is veiliger, omdat dit meer ondersteuning biedt aan het hoofdje en de nek van je kindje. Komt het hoofdje van je kleine boven de rand van de stoel? Dan is het tijd voor een grotere autostoel.

Autostoel groep 1 (peuterstoeltjes)

Peuterstoeltjes zijn autostoeltjes uit groep 1 of i-Size 60-105 cm. Ze zijn geschikt voor kindjes van 9 tot 18 kg, met een lengte tussen de 60 en 105 cm. Is je kindje jonger dan 15 maanden? Dan wordt er aangeraden om het zitje tegen de rijrichting in te bevestigen.

Autostoel groep 2/3 (kinderstoeltjes)

Ook voor oudere kinderen zijn autostoeltjes nog verplicht. Onder groep 2 vallen autostoeltjes voor kinderen met een gewicht van 15 tot 25 kg (tussen de 3 en 6 jaar oud). Autostoeltjes uit groep 3 zijn geschikt voor kinderen van 22 tot 36 kg (met een leeftijd tussen de 6 tot 12 jaar).