Community
Zwangerschapsaankondiging

Iedereen doet het op de eigen manier: aankondigen dat er een wonder op komst is. Een spannend, maar vooral heel leuk moment. Hoe ga je het aanpakken? En hoe zullen je naasten reageren? Misschien verheug jij je er al een hele tijd op. Hier ontdek je mooie voorbeelden.

Er zijn ontzettend veel originele manieren om je zwangerschap aan te kondigen. Een foto, een puzzel of een kraskaart… Het is nog een hele klus om te bedenken hoe je het leuke nieuws aan iedereen wil vertellen. Het is een bijzonder moment dat je waarschijnlijk voor de rest van je leven zal onthouden.

We vroegen op Instagram hoe jullie dit aanpakten en kregen een heleboel reacties. Hieronder zie je er een paar. Ook een foto met ons delen van een mooi moment uit je zwangerschap? Stuur een mailtje naar info@24baby.nl.

Een leuke foto van jezelf

Veel van jullie kondigen de zwangerschap aan met een foto. Een leuke foto van jezelf met je partner of juist van een van je oudere kindjes. Met een tekstje erbij snapt iedereen waar het om gaat.

Zwangerschapsaankondiging
@chantal_jansen_

Als het even op zich liet wachten

Het is niet vanzelfsprekend dat het snel lukt om zwanger te worden. Soms is hier wat extra hulp bij nodig. Ook dit kan je via een zwangerschapsaankondiging duidelijk maken. Op de foto hieronder zie je dat er doorzettingsvermogen en kracht nodig was, maar dat de kleine nu eindelijk onderweg is.

ivf aankondiging
@tamaravanderkort

Gebruik je huisdier

Heb jij een hond, kat, cavia of ander huisdier? Ook deze schatten kan je inzetten voor een aankondiging. Veel van jullie vonden het leuk om dit gezinslid te gebruiken om te vertellen dat er een kleine op komst is.

aankondiging hond
@mrsheemskerk_1992

Speciaal moment

Een zwangerschapsaankondiging is waarschijnlijk een moment dat je niet snel vergeet. Waarom zou je hier dan een ander mooi moment voor gebruiken? Veel van jullie hebben je bruiloft, verjaardag of kerst gebruikt om de zwangerschap bekend te maken.

aankondiging tijdens bruifloft
@paulienvanfaassen

Lekker creatief

Als je lekker creatief bezig wil zijn, kan je natuurlijk ook een filmposter namaken met de aankondiging erop. Schiet een mooi plaatje en bewerk hem als een echte poster.

aankondiging film
@danajstevens

Het allerbelangrijkst is dat je de zwangerschap aankondigt op een manier die bij jou past. Doe je het liever via een appje of wil je bij mensen langsgaan? Ook helemaal goed. Zorg dat jij je er fijn bij voelt. Zo wordt het een mooi moment dat je niet snel meer vergeet.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app