VIDEO

De ronde vormen van je zwangere buik zijn een perfecte basis voor een bellypaint. "Het mooiste is als je voor een bellypaint komt tussen de 32 en 34 weken", vertelt Diana Binnendijk van Glossylips. "Dan krijg je het mooiste effect op de buik."

Let op: veranderingen door de coronacrisis

Door de coronacrisis is de informatie in dit artikel helaas niet of minder van toepassing. Ook is het mogelijk dat het op dit moment anders georganiseerd is dan hieronder besproken. Bekijk de actuele informatie over corona en je zwangerschap, bevalling en baby >>

Me to You beertje

Diana begint met het schetsen van de afbeelding die haar klant, in dit geval Laura de Jong, heeft uitgekozen. Laura heeft gekozen voor een Me to You beertje met een blauwe achtergrond. Het is niet haar eerste bellypaint. Bij haar vorige zwangerschap heeft ze er één laten maken, maar dan met roze als hoofdkleur.

Buikschildering

Als de beer erop zit, gaat Diana verder met de glitters op de grote ster boven de beer. De achtergrond wordt met sponsjes blauw gemaakt en ook hier verschijnen steeds meer sterren. “Heel gaaf”, vindt Laura, wanneer ze het resultaat in de spiegel ziet.

Fotosessie bellypaint

Het resultaat wil je natuurlijk langer terug kunnen zien dan een dag. Daarom maakt Diana in haar studio ook nog wat foto’s van Laura en haar beschilderde buik. Leuk voor op de kinderkamer!

Haarlak

Om de bellypaint langer op zijn plek te houden, spuit Diana het Me to You beertje op de buik van Laura in met haarlak. Voorzichtig trekt Laura haar shirt erover. Thuis zal de buikschildering er nog mooi op zitten. Maar tijdens het douchen zal de verf toch langzaam wegspoelen en er weer een natuurlijke buik tevoorschijn komen.

Het resultaat van de fotosessie met de bellypaint
Het resultaat van de fotosessie met de bellypaint