Video

Het is de bevalling waar de dames op hun matje naar toe leven. Daarom maakt De Vriend genoeg tijd tijdens haar lessen vrij om ze hierop voor te bereiden. Zoals de ademhalingsoefening in onderstaand filmpje. Deze oefening is goed om te oefenen en toe te passen tijdens het laatste stukje van de ontsluiting.

Yogadocente Laura de Vriend geeft zwangerschapsyoga bij ActiVite in Leiden. De cursus bestaat uit tien lessen voor de bevalling en een terugkomles na de bevalling. Tijdens twee yogalessen is ook de partner welkom om mee te doen.


In samenwerking met Babyopkomst.tv

Keuze uit 5 online cursussen

Ontwikkeld door verloskundigen. Kijk lessen zo vaak je wilt. Kijk op je pc, tablet, mobiel of tv. Goed voorbereiden kan gewoon thuis op je bank!

Bekijk aanbod >

Hyperventileren

“Het kan tijdens je weeën bijna onmogelijk zijn om naar je buik- of flankgebied te ademen”, legt De Vriend uit. “Je kan dan alleen nog in de topjes van je longen ademen.” Hierdoor kan het gebeuren dat je de neiging krijgt om te hyperventileren. Je ademt dan met te snelle teugen en krijgt meer lucht binnen dan je uitademt.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Ademhalingsoefening

Om dit te voorkomen kan je een ademhalingstechniek doen zoals De Vriend uitlegt in het filmpje. Je kan namelijk prima in de topjes van je longen ademen, zolang je dit maar rustig en gecontroleerd doet. Voor de oefening plaats je je handen bij je sleutelbenen, adem je kort en licht in en adem je in drie keer weer uit. De nadruk leg je hierbij vooral op het uitademen, zodat je je rust weer terugvindt.

Bekijk de hele zwangerschapsyogales van De Vriend.