Vrouw onder de douche met douchekruk

Tijdens je zwangerschap kunnen normale dingen zoals douchen meer moeite kosten. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen. Eén daarvan is het douchekrukje. Wat is een douchekruk en wanneer is het fijn om dit hulpmiddel te gebruiken?

Wat is een douchekruk?

Een douchekruk is een kruk speciaal voor onder de douche. De kruk of stoel wordt gebruikt door mensen die niet lang kunnen staan. Een douchekruk kan ook fijn zijn tijdens je zwangerschap, tijdens je bevalling en daarna. Als je douche groot genoeg is, kan je een douchestoel gebruiken. Heb je een kleine badkamer? Dan is een douchekruk handiger. Deze is namelijk kleiner en past dus beter in je douche.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wanneer heb je een douchekruk nodig?

Een douchekruk is dus handig tijdens je zwangerschap en tijdens en na je bevalling. Hieronder lees je meer over de voordelen van dit fijne krukje.

Tijdens je zwangerschap

Als je hoogzwanger bent, is het misschien niet prettig meer om lang te staan. Het is dan fijn zijn om tijdens het douchen te zitten. Op die manier kan je genieten van het warme water op je lichaam terwijl je je buik en benen kan ontspannen.

Tijdens je bevalling

Tijdens je bevalling is een douchekruk fijn om te gebruiken. Het kan prettig zijn om de weeën op te vangen onder de douche. Zeker als je geen bad hebt waar je in kan ontspannen.

Na je bevalling

Na je bevalling zijn er genoeg dingen die energie kosten. Douchen hoeft hier niet één van te zijn. Op een douchekruk kan je rustig douchen zonder teveel moeite. Zeker als je bevallen bent met een keizersnede is een douchekruk na je bevalling onmisbaar.

Wat kost een douchekruk?

Een douchekruk hoef je niet te kopen maar kan je huren bij een thuiszorgwinkel. Vaak wordt een douchekruk gratis bij je thuis bezorgd en opgehaald. Meestal wordt de rekening direct doorgestuurd naar je zorgverzekeraar.

Krijg je een douchekruk vergoed?

Een douchekruk wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Je hoeft je hiervoor dus niet aanvullend te verzekeren.

Meer lezen over vergoedingen tijdens je zwangerschap >>