broccolisoep

Geen zin om uitgebreid te koken? Deze gezonde broccolisoep staat zo op tafel én zit vol goede vitamines voor jou en je kleine.

Hierom is dit gerecht gezond

Deze heerlijke broccolisoep is niet alleen eenvoudig te maken, maar zit ook vol met belangrijke voedingsstoffen, zoals foliumzuur, ijzer en calcium. Daarnaast is deze soep vegetarisch en daarom geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 middelgrote broccoli
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 stokbrood, in plakjes gesneden

Zo maak je het:

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.
  3. Voeg de broccoli toe en bak 2-3 minuten mee.
  4. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen tot de broccoli gaar is (ongeveer 10-15 minuten).
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de plakjes stokbrood in een broodrooster of oven.

Serveer de warme broccolisoep in kommen en serveer het stokbrood als bijgerecht. Geniet ervan!