Veiligheidswaarschuwing
ah leverworst listeria

In de Albert Heijn leverworstplakjes (170 gram) met een houdbaarheidsdatum van 2/9/2019 is de listeria bacterie aangetroffen. Deze bacterie is schadelijk als je zwanger bent.

Terugroepactie

Tijdens een kwaliteitscontrole is listeria aangetroffen in de leverworst-tapas (170 gram in plakjes). Het gaat alleen om de bakjes met een houdbaarheidsdatum van 2/9/2019. Eet deze leverworst niet, maar breng het product terug naar de winkel. Daar krijg je je aankoopbedrag terug.

Listeria

Besmetting met de listeria bacterie kan voedselinfecties veroorzaken en kan schadelijk zijn voor je ongeboren baby. Zo kan het leiden tot een vroeggeboorte of miskraam. Ook bij jonge kinderen kan het gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Heb je het gegeten en krijg je last van griepachtige verschijnselen? Neem dan contact op met je verloskundige of de huisarts.

Leverworst tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het beter om niet te veel leverworst te eten. Leverworst bevat veel vitamine A. Bij een teveel aan deze vitamine, heeft je kindje een hoger risico op een aangeboren afwijking. Het advies is om per dag maximaal één boterham met leverworst te eten.