In samenwerking met Qlevr

Een panel van ouders heeft de nieuwe OYO Babymonitor voor ons getest. Het oordeel is binnen: het systeem krijgt een 8,5 gemiddeld. Driekwart van de testers zou de OYO aanbevelen aan anderen. Benieuwd naar de verdere beoordeling? Lees hieronder verder.

Het oordeel

Het testpanel heeft gekeken naar verschillende onderdelen van de OYO. Iedere tester kreeg een babymonitor met camera en app thuisgestuurd. Hieronder kan je bekijken hoe de losse onderdelen van de test zijn beoordeeld.

De OYO scoort gemiddeld maar liefst een 8,5 van het panel. Vooral het veilige gevoel dat ouders krijgen van de babymonitor wordt genoemd als positief punt. Zo schrijft één van de deelnemende moeders: ‘De monitor vind ik wel handig omdat je de dingen in de gaten kan houden waar je toch vaak onzeker over bent als nieuwe vader en moeder.’

Reacties van ouders

Gedurende de test zijn bijna alle ouders positief over de OYO Babymonitor. Drie van de vier testende moeders blijven de OYO zeker weten gebruiken. De baby’s leken geen last te hebben van de monitor.

Daarnaast waren de testers blij met de duidelijke signalen op het moment dat hun kindje bijvoorbeeld op zijn buik was gerold. Zo konden zij snel ingrijpen als het nodig was, en hun kleine met een gerust gevoel laten slapen.

Als een van de meer kritische punten wordt genoemd dat de installatie niet voor iedereen gemakkelijk was. Het is dus slim om hier even rustig de tijd voor te nemen. Ook gaf een van de testers aan dat de app vrij veel batterijvermogen vraagt van je telefoon. Als mogelijke oplossing kan je je telefoon ’s nachts aan de oplader leggen, terwijl de app draait.

Ondanks die kleine verbeterpuntjes zijn de reacties van het panel grotendeels positief:

  • “Overzichtelijke app en werkt naar behoren. Luide melding bij buikligging vond ik prettig. In een overzichtelijk schema kan ik zien hoe mijn baby zijn slaapritme was, leuk om te zien.”
  • “Heel fijn dat je alles in de gaten kunt houden. De camera geeft prachtig beeld.”
  • “Camera is ook erg scherp en je ziet veel van de kamer. Erg fijn!”
  • “[Ik] ben erg tevreden over de oyo.”