In samenwerking met Logo Bambo Nature
Bambo Nature

Ouderschap is in Nederland behoorlijk goed geregeld. Niet voor niets zijn Nederlandse kinderen de gelukkigste ter wereld. Toch kunnen we altijd iets leren van gebruiken uit andere landen. De luiers en verzorgingsproducten van Bambo Nature worden gemaakt in Denemarken. Welke principes zorgen voor die typische 'Nordic Way of Life' en wat kunnen wij daarvan leren?

1. Respect voor het milieu

Nergens ter wereld brengen kinderen zoveel tijd in de natuur door als in Denemarken. Hierdoor leren ze al van jongs af aan om respectvol met het milieu om te gaan. De Deense bevolking én de politiek zijn hier actief mee bezig. Deense inwoners gaan regelmatig de straat op om te protesteren tegen klimaatverandering. De Deense wetgeving rondom uitstootvermindering behoort tot de meest ambitieuze ter wereld.

Het respecteren van het milieu probeert Bambo Nature terug te laten komen in al haar producten. Van de productie tot de materialen en de verpakking: altijd is er oog voor duurzaamheid en het milieu. Hierdoor hebben alle luiers en verzorgingsproducten van dit merk het strenge Nordic Ecolabel en EU Ecolabel. Dit zijn labels die hoge standaarden nastreven op het gebied van kwaliteit, gezondheid en milieu. In de producten worden er geen schadelijke chemicaliën gebruikt en het milieu wordt zo min mogelijk belast. De verpakkingen zijn gemaakt van suikerriet. Windenergie voorziet het productieproces van Bambo Nature van energie.

2. Profiteren van de buitenlucht

In Denemarken is het heel normaal om je kindje buiten te laten slapen. Naast een koffietentje kan je regelmatig een rijtje kinderwagens met slapende baby’s op de stoep zien staan. Op die manier laten Deense ouders hun kindjes zo goed mogelijk gebruikmaken van de frisse buitenlucht en de vitamine D van de zon. Dat is in een land waar ’s winters de zon weinig schijnt extra hard nodig.

Om onderweg en in de natuur te genieten met je baby, heb je een luier nodig die veel kan opnemen. Luiers van Bambo Nature maken gebruik van kanaaltechnologie voor snelle absorptie. De luier is hierdoor extra dun, terwijl hij nog net zoveel kan opnemen. Aan de verzadigingsindicator kan je bovendien zien of je kindje heeft geplast. Zo voorkom je lekkages, maar ook verspilling.

3. Gelijkwaardige verdeling

Deense ouders vinden een eerlijke taakverdeling belangrijk. Het land heeft het hoogste aantal werkende vrouwen. Kinderopvang is de norm en wordt goed geregeld. Hierdoor kunnen beide ouders hun aandacht richten op hun carrière. Dankzij het langdurige partnerverlof en goed geregelde ouderschapsverlof kunnen beide ouders naast hun werk ook veel tijd met de kinderen doorbrengen.

Als het gaat om tijd met elkaar doorbrengen, scoort Denemarken altijd hoog. Er is zelfs een speciaal Deens woord voor gezellig samenzijn: hygge. Dit begrip wordt in heel Scandinavië omarmd en zorgt ervoor dat de inwoners van deze landen extra sociaal en verbonden zijn. Hierdoor geven veel Deense kinderen op latere leeftijd aan dat ze een goede band met hun ouders hebben. Dit draagt bij aan hun geluksgevoel.

4. Eenvoud en kwaliteit

Scandinavisch design is al jaren enorm populair over de hele wereld. Dit komt omdat noordelijke ontwerpers veel aandacht hebben voor duurzaamheid. Ze maken vaak gebruik van kwalitatieve materialen en tijdloze designs.

Ook als het gaat om babykamers en verzorgingsproducten staan eenvoud en kwaliteit voorop. Daarom hebben de luiers van Bambo Nature weinig bedrukking. Dit zorgt ook weer voor minder schade aan het milieu.

5. Strenge eisen aan babyproducten

Om zeker te zijn van de eerder genoemde kwaliteit, zijn er in Denemarken veel strenge eisen aan babyproducten. Scandinavië heeft een aantal keurmerken die bovenop de Europese richtlijnen komen. Zo weet je zeker dat je het allerbeste koopt voor jouw kindje.

De luiers van Bambo Nature bevatten 0% parabenen, 0% parfum, 0% lotion en 0% conserveringsmiddelen en zijn dermatologisch getest. Daarnaast mogen alle producten van Bambo Nature het Asthma Allergy Nordic keurmerk voeren. Dit betekent dat het risico op allergische reacties of huidirritatie minimaal is. De luiers zijn daardoor veilig te gebruiken.

Bambo Nature is verkrijgbaar als compleet assortiment, inclusief luiers, biologisch afbreekbare billendoekjes, huidverzorging en verschoningsmatjes. Zo verzorg je je baby volgens de standaarden uit Denemarken, met respect voor je baby, elkaar en de natuur.