Tyler

Tyler is een Engelse jongensnaam

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Tyler
  • Geboortekaartjes met de naam Tyler
  • Geboortekaartjes met de naam Tyler
  • Geboortekaartjes met de naam Tyler
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Tyler?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Tyler

28%
83%
9%
25%
13%
36%

Welke kenmerken vind je bij Tyler passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Tyler

Tyler is oorspronkelijk een Engelse achternaam, die na verloop van tijd als voornaam in gebruik is gekomen. De naam betekent ‘Tegelzetter van daken’, ‘dakdekker’. Ook in Amerika was de naam eerder vooral als achternaam in gebruik.

Aantallen en varianten Tyler

De naam Tyler komt al sinds de jaren ’80 voor in Nederland, maar kwam jarenlang vrijwel niet voor. Pas vanaf 2010 steeg het gebruik van de naam, waarna de populariteit langzaam maar zeker stijgt. Er wonen ongeveer 1.000 Tylers in Nederland.

Tyler komt vooral veel voor in Amerika. Hier heeft de naam jaren in de top 50 van populairste jongensnamen gestaan. Tegen de tijd dat de naam in Nederland meer in gebruik kwam, daalde de populariteit in Amerika juist.

Andere Engelstalige landen waar veel jongens en mannen Tyler heten, zijn Australië, Canada, Engeland, Nieuw-Zeeland en Schotland.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Tyler

Er zijn veel Amerikaanse acteurs en zangers die Tyler heten. De bekendste op dit moment zijn:

Tyler the Creator

Tyler the Creator is de artiestennaam van rapper Tyler Gregory Okonma. In 2009 maakte hij snel naam in de hiphop-scene. Hij kreeg veel kritiek op, volgens sommigen, homofobe teksten. In 2018 werd echter bekend dat Tyler een relatie had met Jaden Smith, de zoon van Will Smith.

Tyler Joseph

Tyler Joseph is een bekende Amerikaanse zanger. Hij maakte vooral naam met het duo Twenty One Pilots. Tyler is genomineerd voor 5 Grammy Awards, waarvan hij er 1 won voor ‘Beste popduo’.

Tyler Posey

Tyler Garcia Posey is een Amerikaanse acteur. Hij speelde in verschillende films en televisieseries, maar werd vooral bekend door zijn rol in de MVT-serie Teen Wolf.

Bekijk ook deze namen

Thomas, Stijn, Hugo, Tom, Benjamin, Mohamed, Jens, Mats, Milan, Niek