Susanne

Susanne is afgeleid van Susanna

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Susanne?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Susanne

79%
36%
41%
26%
18%
26%

Welke kenmerken vind je bij Susanne passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Susanne

Susanne is afgeleid van Susanna. Susanna is een meisjesnaam die afkomstig is van het Hebreeuwse woord ‘sjoesjanah’, dat ‘lelie’ betekent.

Hoewel de naam al in de twaalfde eeuw in West-Europa voorkwam, duurde het tot de vijftiende of zestiende eeuw voor hij populairder werd.

Aantallen en varianten Susanne

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Susanne als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Susanne per jaar gegeven is

Susanne is afgeleid van Susanna. Susanna komt 15.500 keer voor, iets vaker als volgnaam dan als eerste naam. Al decennia lang neemt het gebruik van deze naam langzaam af. 23.000 vrouwen heten Suzanne, Suzanna komt 12.000 keer voor en Susanne 11.500 keer. Vanuit het Pools bestaat de vorm Zuzanna. Deze komt ongeveer 160 keer voor.

De verkorting Sanne is de meest gebruikte variant van Susanna en komt 28.000 keer voor. Deze naam is halverwege de jaren tachtig populair geworden. 800 vrouwen heten Sanna.

De naam wordt ook wel verkort tot Susan of Suzan. Susan komt 7.500 keer voor, Suzan 4.000 keer. Beide varianten worden met name sinds 1970 gebruikt.

De afgelopen tien jaar is de verkorting Suus veel gebruikt. In totaal komt die naam 1.100 keer voor. Ook Suze wordt steeds vaker als naam gegeven aan meisjes. Deze naam komt zo’n 3.600 keer voor.

Namen die lijken op Susanne

Sue, Zuzanna, Suze, Suus, Suzan, Suzanna, Suzanne, Susan, Sanna, Sanne

Bekijk ook deze namen

Veerle, Linde, Lynn, Fleur, Fenne, Noë, Nina, Hanna, Cato, Sophia