Sanne

Sanne hoorde jarenlang bij de drie populairste meisjesnamen

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Sanne
  • babynamen_card_with_name Sanne
  • babynamen_card_with_name Sanne
  • babynamen_card_with_name Sanne
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Sanne?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Sanne

76%
46%
23%
30%
16%
14%

Welke kenmerken vind je bij Sanne passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Sanne

Sanne is een naam met de betekenis ‘lelie’. Hoewel de naam al in de twaalfde eeuw in West-Europa voorkwam, duurde het tot de vijftiende of zestiende eeuw voor hij populairder werd. Sanne komt uit het Hebreeuws en is afgeleid van Susanna.

Jarenlang stond Sanne in de top drie van populairste babynamen. De naam kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt. Sanne als jongensnaam komt wel aanzienlijk minder voor dan als meisjesnaam.

Aantallen en varianten Sanne

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Sanne als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Sanne per jaar gegeven is

Sanne is de naam van ruim 28.000 meisjes en vrouwen in Nederland. De naam was lange tijd erg populair, maar neemt langzaam af in gebruik. Toch staat de naam nog steeds in de top 50 van populairste meisjesnamen.

Sanne is afgeleid van Susanna. Susanna komt 15.500 keer voor, iets vaker als volgnaam dan als eerste naam. Al decennia lang neemt het gebruik van deze naam langzaam af.

Varianten zijn Suzanne, Suzanna en Susanne. Ook de verkorte vormen Susan en Suzan komen regelmatig voor. De afgelopen tien jaar is de verkorting Suus veel gebruikt. 800 vrouwen heten Sanna.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Sanne

Miss Montreal

Sanne Hans is de echte naam van zangeres Miss Montreal. Ze is bekend van hits als Just a Flirt, Wish I could en Hoe. Daarnaast treedt ze op als coach en jurylid in de talentenjacht The Voice of Holland. Opvallend is dat Sanne stottert, maar niet wanneer ze zingt.

Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries is actrice en cabaretière. Ze is bekend van satirische programma’s als Kopspijkers en Koefnoen. Vooral haar imitatie van prinses Beatrix is bekend. Bij kinderen is Sanne vooral bekend vanwege haar rol in de Mees Kees-films.

Sanne Vogel

Sanne Vogel is een Nederlandse actrice en scenarioschrijfster. Ze was onder meer te zien in de films Verliefd op Ibiza en Mannenharten. Daarnaast regisseerde ze films als Hartenstraat en Brasserie Valentijn.

Sanne Langelaar

Sanne Langelaar is een Nederlandse actrice. Zij was onder andere te zien in films als Michiel de Ruyter en Tuintje in mijn hart. Daarnaast was ze op televisie in series als Verliefd op Ibiza en Goede tijden, slechte tijden.

Namen die lijken op Sanne

Sue, Zuzanna, Suze, Suus, Suzan, Suzanna, Suzanne, Susan, Susanne, Sanna

Bekijk ook deze namen

Charlie, Dani, Daan, Levi, Sanne, Floor, Sem, Jesse, Bo, Mees