Senn

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Senn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Senn

46%
76%
6%
38%
 5%
12%

Welke kenmerken vind je bij Senn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Senn

Senn heeft een onduidelijke herkomst. Vermoedelijk is het een variant op de meisjesnaam Senna. Mogelijk komt die naam uit het Germaans en is het een verkorting van namen die met de Oudnoorse stam ‘sannr’ begonnen. Dit betekent ‘waar’ of ‘waarheid’. Een andere verklaring is dat het een Arabische naam is die verwijst naar de sennaplant.

Het is ook mogelijk dat Senn een creatieve spellingsvariant van de jongensnaam Sem is. Die naam heeft verschillende verklaringen. Waarschijnlijk is het een verkorte vorm van Samuel. Dat is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘de naam is God’ of ‘van God gebeden’. De naam is bekend uit de Bijbel. Samuel was de laatste richter van Israël, hij heeft zowel Saul als David tot koning gezalfd.

Sem is ook bekend als zelfstandige naam, een van de zoons van Noach heette zo. Een mogelijke betekenis is ‘roem’ of ‘naam’.

Verder kan het in Nederland een variant op de Friese naam Sjamme zijn. Deze naam is opgebouwd uit de naamstammen ‘sig’, dat ‘zege, overwinning’ betekent, en ‘helm’. De naamstam ‘helm’ betekent ‘helm, beschermer, koning’.

Aantallen en varianten Senn

De naam Senn komt ruim 1.800 keer voor in Nederland. Na 2013 is een grote stijging zichtbaar in de populariteit van de naam Senn. Vermoedelijk komt dit omdat Jan Smit in dit jaar zijn zoontje deze voornaam gaf. Tevens kwam er dat jaar een film uit met de titel Senn, maar die was in Nederland niet zo populair.

Bekijk ook deze namen

Fedde, Stef, Elias, Morris, Abel, Oscar, Ruben, Jaxx, Lucas, Thomas