Riley

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Riley
  • Geboortekaartjes met de naam Riley
  • Geboortekaartjes met de naam Riley
  • Geboortekaartjes met de naam Riley
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Riley?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Riley

34%
82%
 5%
27%
7%
29%

Welke kenmerken vind je bij Riley passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Riley

Riley is een babynaam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Hij is afgeleid van een achternaam. In het Engels betekent deze naam ‘het oogsten van de rogge’, ‘rye’ betekent ‘rogge’.

In het Iers is de naam een variant op de Keltische achternaam ‘Raghailleach’, waarvan de betekenis onduidelijk is. Deze naam werd in het Iers verbasterd tot O’Reilly. Later werd dat weer verengelst naar Reilly.

Aantallen en varianten Riley

Als jongensnaam komt Riley ruim 1.200 keer voor. Als meisjesnaam is deze naam in opkomst, hij komt iets meer dan 200 keer voor als vrouwelijke variant. Voor meisjes is de naam sinds 2000 ongeveer in gebruik. Sindsdien is de naam in snel tempo populariteit aan het winnen. Tussen 2015 en 2016 verdubbelde het aantal meisjes dat deze naam kreeg. In 2017 vond er weer bijna een verdubbeling plaats.

Ook buiten ons land is Riley een populaire naam. In de Verenigde Staten zijn er meer meisjes die deze naam krijgen. De naam staat daar op plaats 25 op de lijst van populairste meisjesnamen. Voor jongens staat de naam daar slechts op plaats 253. Buiten Nederland komt de voornaam Riley vooral voor in Engelstalige landen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Riley

Inside Out

De populariteit van de naam Riley kan misschien worden verklaard door de film Inside Out. Deze kwam uit in 2010 en neemt je letterlijk mee in het hoofd van het meisje Riley Andersen. Haar emoties krijgen een eigen personage in deze animatiefilm van Pixar.

Amber Riley

Amber Riley is bekend vanwege haar rol in de muzikale serie Glee. Ze speelt hierin de rol van Mercedes Jones, een heuse diva die geen genoegen neemt met een plaats in het achtergrondkoor. Naast haar televisiewerk is ze ook te zien in musicals zoals Dreamgirls.

Bekijk ook deze namen

Sam, Anne, Luca, Isa, Noah, Sanne, Dani, Daan, Bo, Levi