Nino

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Nino
  • Geboortekaartjes met de naam Nino
  • Geboortekaartjes met de naam Nino
  • Geboortekaartjes met de naam Nino
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Nino?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Nino

51%
61%
9%
36%
17%
26%

Welke kenmerken vind je bij Nino passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Nino

Nino is een tamelijk nieuwe naam die is ontstaan uit de Hebreeuwse naam Johannes. De betekenis van deze naam is ‘God is genadig’. Johannes was al vroeg een populaire naam, allereerst vanwege Johannes de Doper, maar ook door Johannes, de discipel van Jezus.

Een andere naam die uit Johannes is gevormd is Nanne. Deze naam zou overigens eventueel ook uit een naam als Ferdinand kunnen stammen. Deze Germaanse naam betekent ‘dappere beschermer’ of ‘waaghals’. Zie ook Nanda.

Aantallen en varianten Nino

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Nino als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Nino per jaar gegeven is

Er zijn ongeveer 1.900 mannen en jongens die Nino heten. Deze naam wordt meestal als eerste naam gegeven en wordt sinds het begin van de jaren negentig opeens veel vaker gebruikt. Voor die tijd kwam Nino slechts sporadisch voor. Aan het eind van de jaren negentig begon het gebruik van de naam overigens alweer af te nemen.

Nanne komt vooral in Friesland en Groningen voor. Ongeveer 1.200 mannen en jongens dragen deze naam, iets vaker als eerste naam dan als volgnaam. Door de jaren heen is het gebruik ervan tamelijk constant gebleven. Sinds de jaren zeventig komt Nanne ook wat vaker als meisjesnaam voor, in totaal gaat het om ruim 300 vrouwen en meisjes.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Bekijk ook deze namen

Julian, Aiden, Liam, Abel, Teun, Xavi, Niek, Floris, Finn, Pim