Maisie

Maisie is afgeleid van Margaretha

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Maisie
  • Geboortekaartjes met de naam Maisie
  • Geboortekaartjes met de naam Maisie
  • Geboortekaartjes met de naam Maisie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Maisie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Maisie

63%
56%
7%
30%
15%
26%

Welke kenmerken vind je bij Maisie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Maisie

Maisie is een Schotse meisjesnaam die is afgeleid van Margaretha. Margaretha is een Griekse meisjesnaam, die van het Griekse woord voor ‘parel’, ‘margaritè’, afstamt. Dit woord komt waarschijnlijk weer uit het Babylonisch, van ‘mâr galliti’ of ‘dochter van de zee, kind van het licht’.

Deze betekenissen houden verband met het geloof van de Perzen dat oesters in de nacht naar het wateroppervlak kwamen, om daar de maan te aanbidden. Ze openden hun schelpen en ontvingen een druppel dauw, die door de stralen van de maan veranderd werd in een parel.

Aantallen en varianten Maisie

De naam Maisie wordt nog maar sinds 2015 regelmatig gebruikt in Nederland. Er zijn nog geen 15 meisjes met deze naam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Maisie

Maisie is afgeleid van Margaretha. Prinses Margriet (1943), de derde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Canada geboren. De kamers in het ziekenhuis waar ze werd geboren, werden tijdelijk tot niet-Canadees grondgebied verklaard, zodat ze niet de Canadese nationaliteit kreeg, maar de Nederlandse. De margriet was in de oorlog een van de symbolen van het verzet tegen de nazi’s.

In 1967 trouwde prinses Margriet met Pieter van Vollenhoven en was daarmee de eerste Oranje die met een burger van het eigen volk trouwde. Samen met haar man vervult ze regelmatig representatieve verplichtingen voor het Koninklijk Huis. Ze zijn bijvoorbeeld altijd aanwezig bij officiële bezoeken van buitenlandse staatshoofden. Daarnaast zet prinses Margriet zich in voor cultuur en gezondheidszorg. Zo is ze al sinds haar jeugd betrokken bij het Rode Kruis.

Bekijk ook deze namen

Anna, Lotte, Jasmijn, Charlotte, Liv, Yara, Mila, Lieke, Iris, Julia