Lottie

Lottie is afgeleid van Charlotte

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Lottie
  • Geboortekaartjes met de naam Lottie
  • Geboortekaartjes met de naam Lottie
  • Geboortekaartjes met de naam Lottie
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Lottie?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Lottie

83%
42%
25%
33%
17%
8%

Welke kenmerken vind je bij Lottie passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Lottie

Lottie is een Engelse en Scandinavische meisjesnaam die is afgeleid van Charlotte. Charlotte is een vrouwelijke variant van Karel. Dit is een van de weinige Germaanse namen die oorspronkelijk als eenstammige, niet-samengestelde naam voorkwamen. De betekenis ervan is ‘man, vrije man (niet van adel)’.

Charlotte werd gevormd uit de Engelse of Franse variant van Karel, Charles. De naam kwam in de middeleeuwen in veel Europese vorstenhuizen voor, maar pas in de veertiende eeuw werd de naam in de Lage Landen breder gebruikt.

Aantallen en varianten Lottie

De naam Lottie komt sinds de jaren ’50 in Nederland voor en wordt niet vaak gegeven. Er zijn ruim 100 vrouwen en meisjes met deze naam.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Lottie

Prinses Charlotte

Lottie is afgeleid van Charlotte. Charlotte is de oudste dochter van de Engelse Prins William en Kate Middleton. De prinses is vierde in lijn voor de troonopvolging, na haar opa, haar vader en haar oudere broer. Ze werd op 2 mei 2015 geboren in Londen.

Charlotte Rampling

Charlotte Rampling is een Engelse actrice. Ze spreekt drie talen en was daardoor te zien in zowel Engelse, Italiaanse en Franse films. Haar bekendste films zijn Melancholia en Jeune et Jolie. Daarnaast was ze te zien in de hitserie Broadchurch.

Charlotte’s Web

Charlotte’s Web is een wereldwijd geliefd kinderboek, geschreven door E.B. White. Het verhaal gaat over het varkentje Wilbur, dat bevriend raakt met de spin Charlotte. Als duidelijk wordt dat Wilbur naar de slacht moet, begint Charlotte positieve boodschappen over hem te weven in haar web. Zo hoopt ze de boer ervan te overtuigen om Wilbur te laten leven.

Good Charlotte

Good Charlotte is een Amerikaanse rockband, die is gecentreerd rond de broers Joel en Benji Madden. De band had hits als Lifestyles of the rich and famous en I just wanna live.

Bekijk ook deze namen

Nola, Livia, Amira, Mila, Eva, Eline, Roos, Sofie, Ivy, Liva