Linn

Linn is een variant op de populaire Lynn

Wat vind jij van Linn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Linn

100%
75%
 0%
50%
 0%
25%

Welke kenmerken vind je bij Linn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Linn

Linn is afgeleid van Lynn. Lynn is een verkorting van Germaanse namen die eindigen op ‘lind’. Deze naamstam betekent ‘slang, kenner van geheimen’ of ‘schild (van lindehout)’. De naam is een afgeleide van Linda, die dezelfde betekenis heeft.

Ook kan de naam verband houden met het Welsh, waar het woord ‘llyn’ voorkomt. Dit betekent ‘meer, groot water’.

Het zou ook nog kunnen dat Lynn ook een verkorting is van namen die op ‘lyn’ eindigen, zoals Carolyn. Carolyn is een variant op Karel, een naam die ‘man, vrije man (niet van adel)’ betekent.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Linn

Linn is afgeleid van Lynn. Lynn is nergens zo populair als in Nederland. De naam kwam rond 1990 in gebruik en wordt sindsdien steeds vaker gegeven. In totaal komt hij 7.500 keer voor. De naam staat op een gedeelde 17e plek in de lijst met populairste meisjesnamen. De andere nummer 17 is Saar. Beide namen werden 432 keer als babynaam gekozen in 2017. De variant Linn is een stuk minder populair. Zo’n 1.200 meisjes heten zo.

Lynn is een vleivorm van Linda. Er zijn bijna 33.500 vrouwen die deze naam dragen. Rond 1950 kwam de naam in gebruik en de populariteit ervan steeg tot ongeveer 1985. Daarna nam het gebruik weer af. Tegenwoordig wordt de naam niet vaak meer gegeven.

Wetenswaardigheden Linn

Geografisch

Linn is afgeleid van Lynn. Lynn komt in de Verenigde Staten een aantal keer als plaatsnaam voor. Verreweg de grootste stad met deze naam is Lynn in Massachusetts. Het plaatsje ligt aan de oostkust en heeft ongeveer 89.000 inwoners.

Bekijk ook deze namen

Fiene, Floor, Eva, Vera, Feline, Fenna, Sanne, Isabella, Suze, Isa