Linn

Linn is een variant op de populaire Lynn

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Linn
  • Geboortekaartjes met de naam Linn
  • Geboortekaartjes met de naam Linn
  • Geboortekaartjes met de naam Linn
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Linn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Linn

80%
58%
12%
39%
11%
19%

Welke kenmerken vind je bij Linn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Linn

Linn is afgeleid van Lynn. Lynn is een verkorting van Germaanse namen die eindigen op ‘lind’. Deze naamstam betekent ‘slang, kenner van geheimen’ of ‘schild (van lindehout)’. De naam is een afgeleide van Linda, die dezelfde betekenis heeft.

Ook kan de naam verband houden met het Welsh, waar het woord ‘llyn’ voorkomt. Dit betekent ‘meer, groot water’.

Het zou ook nog kunnen dat Lynn ook een verkorting is van namen die op ‘lyn’ eindigen, zoals Carolyn. Carolyn is een variant op Karel, een naam die ‘man, vrije man (niet van adel)’ betekent.

Aantallen en varianten Linn

Linn is afgeleid van Lynn. Lynn is nergens zo populair als in Nederland. De naam kwam rond 1990 in gebruik en wordt sindsdien steeds vaker gegeven. Bijna 11.000 meisjes en vrouwen dragen de naam, en nog eens bijna 3.500 vrouwen en meisjes hebben Lynn als tweede naam. De naam staat al een aantal jaar in de top 50 van populairste meisjesnamen. De variant Linn is een stuk minder populair. Zo’n 1.200 meisjes heten zo.

Lynn is een vleivorm van Linda. Er zijn bijna 33.500 vrouwen die deze naam dragen. Rond 1950 kwam de naam in gebruik en de populariteit ervan steeg tot ongeveer 1985. Daarna nam het gebruik weer af. Tegenwoordig wordt de naam niet vaak meer gegeven.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Linn

Geografisch

Linn is afgeleid van Lynn. Lynn komt in de Verenigde Staten een aantal keer als plaatsnaam voor. Verreweg de grootste stad met deze naam is Lynn in Massachusetts. Het plaatsje ligt aan de oostkust en heeft ongeveer 89.000 inwoners.

Bekijk ook deze namen

Charlotte, Femke, Kiki, Noë, Lena, Tess, Lara, Lotte, Fay, Fenna