Carolyn

Carolyn is afgeleid van Linda

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Carolyn?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Carolyn

43%
57%
29%
29%
 0%
57%

Welke kenmerken vind je bij Carolyn passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Carolyn

Carolyn is afgeleid van Linda. Linda is een meisjesnaam, die een verkorting is van Germaanse namen die eindigen op ‘lind’. Deze naamstam betekent ‘slang, kenner van geheimen’ of ‘schild (van lindehout)’.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Carolyn

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Carolyn als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Carolyn per jaar gegeven is

Carolyn is afgeleid van Linda. Er zijn bijna 33.500 vrouwen die Linda heten. Rond 1950 kwam de naam in gebruik en de populariteit ervan steeg tot ongeveer 1985. Daarna nam het gebruik weer af en tegenwoordig wordt de naam niet vaak meer gegeven.

De vleivorm Lynn is juist de afgelopen jaren veel gebruikt. Rond 1990 kwam deze naam in gebruik en sindsdien werd hij steeds vaker gegeven. In totaal komt hij 7.500 keer voor. Overigens zou Lynn ook een verkorting kunnen zijn van namen die op ‘lyn’ eindigen, zoals Carolyn. Carolyn is een variant op Karel, een naam die ‘man, vrije man (niet van adel)’ betekent.

Andere varianten van Linda zijn Linde en Lindy. Linde komt bijna 3.500 keer voor en is net als Lynn een naam die vooral de afgelopen jaren veel gebruikt werd. Lindy was vooral rond 1990 in gebruik. Deze naam komt ongeveer 1.400 keer voor.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Namen die lijken op Carolyn

Lindy, Lynn, Linde

Bekijk ook deze namen

Loïs, Fenna, Maria, Emma, Hailey, Naomi, Feline, Eva, Emily, Philou