Lennon

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Lennon?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Lennon

29%
78%
7%
33%
7%
48%

Welke kenmerken vind je bij Lennon passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Lennon

Lennon komt van het Ierse ‘leannán’, dat ‘geliefde’ betekent. Oorspronkelijk werd het als achternaam gebruikt, Ó Leannáin. Dit betekent ‘afstammeling van Leannán’.

De naam werd wereldberoemd door zanger John Lennon. Hij was de oprichter van de succesvolle band The Beatles. Naast muzikant was hij ook vredesactivist. Hij werd helemaal tot held verheven nadat hij voor de deur van zijn huis werd doodgeschoten. Vermoedelijk is het gebruik van Lennon als voornaam begonnen als ode aan de zanger.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Lennon

In Nederland komt de naam Lennon bijna 600 keer voor. De naam kwam halverwege de jaren ’80 in gebruik en is sindsdien toegenomen in populariteit.

De naam is vooral populair in het Verenigd Koninkrijk. Dat is niet verwonderlijk, want hier kwam John Lennon vandaan en was hij het meest geliefd. In de Verenigde Staten komt de naam Lennon ook voor. Hier wordt hij echter vaker als meisjesnaam gebruikt en minder vaak als jongensnaam.

Website van het Jaar 2020

Help ons met je stem

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Stemmen is binnen een minuut gedaan. Help jij ons met je stem?

Stem nu

Wetenswaardigheden Lennon

Lennon is een klein dorpje in de Amerikaanse staat Michigan. Er wonen ongeveer 500 mensen in deze plaats. De dichtstbijzijnde grote stad is Detroit en de dichtstbijzijnde wateren zijn Lake Erie en Lake Huron.

Bekijk ook deze namen

Lenn, Mohammed, Tygo, Benjamin, Tobias, David, Oliver, Boris, Hugo, Jax