Diane

Diane is afgeleid van Diana

Geboortekaartjes
  • babynamen_card_with_name Diane
  • babynamen_card_with_name Diane
  • babynamen_card_with_name Diane
  • babynamen_card_with_name Diane
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Diane?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Diane

55%
33%
55%
23%
13%
25%

Welke kenmerken vind je bij Diane passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Diane

Diane is afgeleid van Diana. Diana is een Latijnse naam die verwijst naar de godin van de jacht. Mogelijk is er verband met het Latijnse woord ‘deus’, ‘god’, of ‘dies’, dat ‘dag’ betekent.

In Italië wordt de naam sinds de renaissance als voornaam gebruikt, vandaar verspreidde hij zich verder over Europa. In de zeventiende eeuw kwam de naam ook in ons land voor.

Aantallen en varianten Diane

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Diane als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Diane per jaar gegeven is

Diane is afgeleid van Diana. Er zijn 18.000 vrouwen die Diana heten. Vanaf 1940 kwam de naam langzaam in gebruik, om steeds populairder te worden, met een piek in 1970. Daarna nam het gebruik van de naam weer af.

De enkele varianten die er zijn, komen veel minder vaak voor. Zo’n 3.000 vrouwen heten Diane, de naam Dianne wordt door ruim 2.000 vrouwen gedragen. Deze naam wordt nog steeds vrij vaak aan kinderen gegeven.

De verkorting Dian wordt nog maar sinds een jaar of twintig vaker gebruikt, maar is niet heel populair. Hij komt ongeveer 1.000 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Diane

Diane is afgeleid van Diana. Misschien wel de bekendste Diana was Diana Spencer (1961-1997), prinses van Wales en eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles. Na hun huwelijk in 1981 werd zij ontzettend populair, mede door haar inzet voor goede doelen. In 1997 verongelukte ze in Parijs; op haar dood volgde een bijzondere publieke rouwperiode. Er wordt geschat dat 6 miljoen mensen getuige waren van de begrafenis.

Namen die lijken op Diane

Kiana, Dian, Dianne

Bekijk ook deze namen

Isabel, Lieke, Merel, Vera, Yara, Zoë, Fenna, Liv, Romy, Norah