Celestine

Celestine is afgeleid van Celeste

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Celestine?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Celestine

43%
19%
62%
10%
14%
10%

Welke kenmerken vind je bij Celestine passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Celestine

Celestine is afgeleid van Celeste. Celeste is een meisjesnaam die uit het Latijn komt, van het woord ‘caelestis’. Dit betekent ‘hemels, goddelijk’. In de middeleeuwen was in ieder geval de mannelijke variant bekend, er is een aantal pausen geweest met de naam Celestinus.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Celestine

Celestine is afgeleid van Celeste. De naam Celeste is in opkomst sinds de jaren vijftig. Vanaf 1990 lijkt hij bekender te worden en stijgt de populariteit. Er zijn zo’n 1.650 vrouwen met de naam Celeste.

Celestinus wordt vrijwel niet meer gebruikt, er zijn nog geen 50 mannen met deze naam. Bij vrijwel allemaal is het een volgnaam.

Voor Celeste opkwam, waren er al andere varianten in gebruik, bijvoorbeeld Celestina. Die wordt sinds 1970 bijna niet meer aan kinderen gegeven. Bijna 500 vrouwen dragen deze naam.

Celesta, de naam van ruim 400 vrouwen, en Celestine, de naam van 250 vrouwen, worden al jaren gebruikt, maar zijn de laatste zestig jaar wel iets populairder geworden.

Word vriend van 24Baby.nl

Vind jij het belangrijk dat de informatie, nieuwsbrief en app van 24Baby.nl gratis blijven voor iedereen? Word vriend van 24Baby.nl en steun ons met een donatie.

Word vriend

Wetenswaardigheden Celestine

Celestine is afgeleid van Celeste. Celesta of Celeste is niet alleen een meisjesnaam, het is ook een instrument. Het is een toetsinstrument met een klank die wel iets weg heeft van een klokkenspel.

In tsjaikovski’s ballet De Notenkraker kreeg dit instrument voor het eerst een plaats in een symfonieorkest.

Namen die lijken op Celestine

Celesta, Celestinus, Celestina

Bekijk ook deze namen

Sara, Jasmijn, Olivia, Fien, Rosalie, Sophia, Sofie, Nova, Suze, Elise