Bobby

Bobby is afgeleid van Bob

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Bobby?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Bobby

59%
73%
8%
37%
8%
16%

Welke kenmerken vind je bij Bobby passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Bobby

Bobby is afgeleid van Bob. Bob is een jongensnaam die een verkorting is van Robert, waarschijnlijk ontstaan vanuit de kindertaal. Robert betekent ‘schitterend door roem’. Het is een Germaanse naam die bestaat uit de stammen ‘rod’, ‘roem’, en ‘bert’ of ‘brecht’, wat ‘glanzend, stralend, schitterend’ betekent.

Via de Normandiërs kwam de naam terecht in Engeland, waarvandaan hij weer terugkeerde naar het vasteland om daar opnieuw populair te worden.

Aantallen en varianten Bobby

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Bobby als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Bobby per jaar gegeven is

Bobby is afgeleid van Bob. Ongeveer 10.500 mannen heten Bob, meestal dragen ze die naam als eerste naam. Rond 1920 kwam deze naam in gebruik en hij werd steeds populairder. Vooral tussen 1990 en 2000 werden veel jongens Bob genoemd. De naam Robert is trouwens nog veel populairder, deze wordt door bijna 91.000 mannen gedragen.

Behalve Bob is ook de verkorting Bobby bekend, er zijn bijna 1.400 mannen met deze naam. In 1981 en 1982 werden er relatief veel Bobby’s geboren, tegenwoordig wordt de naam bijna niet gegeven. De variant Bobbie wordt aan zowel jongens als meisjes gegeven. Er zijn ongeveer 500 meisjes en bijna 300 jongens met deze naam.

Volg ons op Facebook

Wetenswaardigheden Bobby

Bobby is afgeleid van Bob. Bob Dylan (1941) is een bekende popmuzikant. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste songwriters van Amerika. Hij vernieuwde de popmuziek door onder andere meervoudig te interpreteren teksten te introduceren en met zijn muziek politiek-sociaal commentaar te geven (hij was onder andere een tijd lang actief voor de burgerrechtenbeweging).

Namen die lijken op Bobby

Bobbie

Bekijk ook deze namen

Mees, Floor, Luca, Bo, Dani, Jayden, Levi, Isa, Puck, Juul