Anaïs

Anaïs is afgeleid van Anna

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Anaïs
  • Geboortekaartjes met de naam Anaïs
  • Geboortekaartjes met de naam Anaïs
  • Geboortekaartjes met de naam Anaïs
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Anaïs?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Anaïs

79%
33%
31%
31%
21%
17%

Welke kenmerken vind je bij Anaïs passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Anaïs

Anaïs is een Franse meisjesnaam die is afgeleid van Anna. Anna is een meisjesnaam die uit het Hebreeuws komt en ‘lieflijke’ of ‘genade, begenadigde’ betekent. In de Bijbel wordt in Lukas 2 een profetes genoemd die Anna heet.

Uit buiten-Bijbelse bronnen is Anna bekend als de moeder van Maria. Aan haar is waarschijnlijk de grote verspreiding van de naam te danken.

Aantallen en varianten Anaïs

Anna is een populaire meisjesnaam. Ieder jaar krijgen rond de 500 meisjes deze naam. Tegenwoordig zijn er zo’n 280.500 vrouwen in Nederland die Anna heten. Ook 13.500 mannen dragen deze naam.

De afgeleide naam Anaïs komt sinds de jaren ’80 in Nederland voor en wordt sinds 2000 steeds populairder. Er zijn ongeveer 500 meisjes en vrouwen die Anaïs heten.

In België is de naam een stuk populairder. In 2018 werden 130 meisjes met deze naam geboren, goed voor plek 59 in de top 100 van meisjesnamen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Anaïs

Anaïs is afgeleid van Anna. Anna is zowel in Nederland als wereldwijd een enorm populaire meisjesnaam. Als je deze naam kiest voor je baby, zal hij of zij veel (beroemde) naamgenootjes hebben.

Anna Karenina

Anna Karenina is een van de bekendste klassieke romans. Het werk werd in 1877 geschreven door Leo Tolstoj. Het verhaal gaat over Anna, die tijdens haar huwelijk verliefd wordt op een andere man.

Frozen

Anna is een van de hoofdpersonen uit de Disneyfilm Frozen. Anna’s zus Elsa heeft toverkrachten en kan dingen bevriezen. Per ongeluk bedekt Elsa de hele wereld met een dikke laag sneeuw. Anna gaat op pad om de zomer weer terug te halen.

Anna Faris

Anna Faris is een Amerikaanse actrice. Ze werd bekend door haar rol in de Scary Movie filmreeks. Verder was ze te zien in films als Just Friends en The Emoji Movie. Ze had ook een hoofdrol in de sitcom Mom.

Anna Kendrick

Anna Kendrick is bekend als zangeres en actrice. Ze werd voor het eerst bekend door een rol in Twilight. Later speelde ze in films als Into the Woods en What to Expect When You’re Expecting. Naast acteren kan Anna ook prachtig zingen, zoals ze in de Pitch Perfect-reeks ten gehore brengt.

Anna Nooshin

Anna Nooshin is een Nederlandse presentatrice en vlogger. Ze is te zien als mode-expert in programma’s als RTL Boulevard en Holland’s Next Top Model. Daarnaast heeft ze een succesvol YouTube kanaal en schreef ze twee boeken. Anna is ook oprichtster van het merk Anna+Nina.

Anna Wintour

Anna Wintour is de befaamde hoofdredactrice van het modetijdschrift Vogue. Ze staat bekend om haar strenge werkwijze. Anna Wintour was de inspiratie voor het personage van Meryl Streep in The Devil Wears Prada.

Bekijk ook deze namen

Kiki, Luna, Romy, Liv, Ivy, Amy, Liva, Iris, Hanna, Veerle