Ahmed

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Ahmed
  • Geboortekaartjes met de naam Ahmed
  • Geboortekaartjes met de naam Ahmed
  • Geboortekaartjes met de naam Ahmed
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Ahmed?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Ahmed

51%
58%
24%
23%
27%
30%

Welke kenmerken vind je bij Ahmed passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Ahmed

Ahmed is een Turkse jongensnaam, die via het Arabische ‘Ahmad’ de betekenis ‘prijzenswaardig’ draagt. De betekenis van Arabische woorden met de combinatie H-M-D kan ook zijn ‘iemand die God voortdurend dankt’. Het heeft daarmee dezelfde oorsprong als Mohammed.

In de Koran kondigt Jezus de komst van een andere boodschapper van God, die goed nieuws zal brengen. Deze boodschapper draagt volgens Jezus de naam Ahmed. Vanwege de betekenis is het echter ook mogelijk dat hier bedoeld wordt dat de naam van de boodschapper ‘geprezen’ zal worden, en niet letterlijk Ahmed is.

Aantallen en varianten Ahmed

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Ahmed als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Ahmed per jaar gegeven is

De naam Ahmed is in Nederland in gebruik sinds het einde van de jaren ’60. Sindsdien is hij flink gestegen in populariteit. In 2001 was de naam op zijn hoogtepunt, met 83 geboortes in een jaar. Daarna nam het gebruik van deze jongensnaam weer iets af.

De variant Ahmet maakte een soortgelijke ontwikkeling door, maar bleef altijd net iets minder populair dan de spelling met een D.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Ahmed

Ahmed Aboutaleb is sinds 2009 de burgemeester van Rotterdam, namens de Partij van de Arbeid. De politicus is van Marokkaanse afkomst en verhuisde op 15-jarige leeftijd naar Nederland. Hij is een geliefd burgervader en werd in 2014 zelfs uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar door de lezers van Elsevier.

Namen die lijken op Ahmed

Ahmad, Achmed, Ahmet

Bekijk ook deze namen

James, Hugo, Johannes, Ryan, Sepp, Jan, Jax, Fedde, Niek, Thomas