Toast-met-halloumi-week-28

Trek in een hartige lunch? Dan is deze toast met halloumi misschien iets voor jou. Deze toast is niet alleen gezond, maar ook lekker knapperig!

Hierom is deze lunch zo gezond

Dit recept is niet alleen gezond en voedzaam, maar ook snel en gemakkelijk te bereiden. De halloumi zorgt voor een lekkere hartige smaak en zit vol met goede eiwitten en calcium. De tomaat voegt een frisse smaak toe. Een perfecte lunch als je behoefte hebt aan een gezonde maaltijd!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 200 gram halloumi
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • 2 handjes rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Snijd de halloumi in plakjes en bak deze aan beide zijden goudbruin in de koekenpan.
  3. Rooster de sneetjes volkorenbrood in een broodrooster of in de oven.
  4. Wrijf het teentje knoflook over de geroosterde sneetjes brood.
  5. Leg op elk sneetje brood een handje rucola, gevolgd door de gebakken halloumi en plakjes tomaat. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Eet smakelijk!