Lunchsalade met linzen en zoete aardappel, sla en feta

Soms heb je 's middags geen zin in een standaard lunch met brood en beleg. Heb je trek in iets lekkers, maar wil je het ook gezond houden? Dan is deze heerlijke salade vol goede voedingsstoffen iets voor jouw dagmenu.

Hierom is het gezond

Deze salade is een geweldige bron van vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen. In linzen zitten veel vezels en eiwitten. Zoete aardappel zit vol met vitamines en mineralen en radijsjes geven je vitamine C en antioxidanten. Door de feta en olijfolie krijg je ook wat gezonde vetten binnen.

Ingrediënten:

  • 100 gram groene of bruine linzen
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 handjes gemengde sla
  • Een rode uit, in smalle partjes
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 4-5 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stoom de zoete aardappelblokjes in een stoommandje of kook ze in water tot ze zacht zijn.
  3. Doe de gemengde sla, gekookte linzen, rode ui, gestoomde zoete aardappelblokjes, verkruimelde feta en gesneden radijsjes in een grote kom.
  4. Besprenkel de salade met extra vergine olijfolie en citroensap.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Hussel de salade voorzichtig door elkaar tot alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
  7. Verdeel de salade over twee borden en serveer direct.

Serveersuggestie: je kan ze ook al ‘slabootjes’ serveren, zoals op de foto. Dan heb je gelijk hapklare bites.

Eet smakelijk!