Slaapt je baby in een andere kamer dan jij? Door een babyfoon hoor je het direct zodra je baby in de andere kamer geluid maakt of beweegt. Zo kan je in de gaten houden hoe het met je baby gaat. Maar wat is voor jou de beste babyfoon? Hier vind je de populairste babyfoons van bekende merken.

Hoe komt deze lijst tot stand?

Deze lijst is gevuld in samenwerking met de experts van Babypark, de grootste, leukste en meest inspirerende babywinkel van Europa. Op basis van hun collectie is gekeken naar de beste babyfoons.


Luvion Easy plus

Houd jij graag een oogje op je baby? Met het duidelijke camerasysteem van Luvion zie je je kindje helder in beeld, zelfs als het donker is. Het menu is logisch en makkelijk te bedienen. Deze babyfoon is volledig storingsvrij. Je kan er dus gerust op vertrouwen.

Lees meer


Luvion essential plus

Dankzij de VOX functie springt de Luvion essential plus aan zodra er geluid klinkt in de babykamer. De camera waakt over je slapende baby, vanuit alle mogelijke hoeken. Heb je meerdere kindjes? Dan breid je de set gemakkelijk uit met extra camera’s.

Bekijk bij Babypark


Luvion Grand elite plus

De ultieme babyfoon uit de Luvion collectie is de Grand elite plus. Houd je kindje op alle mogelijke manieren in het oog, zelfs op grote afstand (tot 300 meter). Handig: met de gratis app kan je ook op je telefoon checken hoe het met je kleine gaat.

Meer info


Alecto DVM-200

Een camera die je op afstand kan besturen en een extra groot scherm om je kindje goed te zien. Met deze babyfoon van Alecto weet je precies hoe het met je kindje gaat. De 9 slaapliedjes op het systeem wiegen je baby zachtjes in slaap.

Bekijk babyfoon


Aerosleep Oyo smart combi

Wil je niet alleen zich op je kindje, maar ook informatie over zijn houding en welbevinden? De Oyo meet ademhaling, huidtemperatuur en de houding van je baby. Dankzij de comfortabele buikband is je baby veilig, ook als je niet meekijkt.

Check de OYO


Alecto DVM-149

Zoek je een babyfoon die je precies aan jouw wensen kan aanpassen? Dan is dit model van Alecto een goede keuze. Stel in welke meldingen je wel of niet wil ontvangen. Met een groot bereik, zowel binnen- als buitenshuis.

Meer weten?


Babymoov Premium care

Zit je graag in de tuin of ga je op bezoek bij de buren? Deze babyfoon heeft buitenshuis een bereik tot 1.400 meter. Ook op enige afstand houd je je kindje zo goed in de gaten. De monitor draag je gemakkelijk mee met een broekriemclip.

Kijk hier

Welke babyfoon kopen?

De afwisseling in het aanbod van babyfoons is groot. Hierdoor is het misschien lastig om een keuze te maken. Wil je bijvoorbeeld een babyfoon met camera of juist niet? Lees hier meer over in het artikel over babyfoons >>

Soorten babyfoons

Er zijn veel verschillende soorten babyfoons met verschillende functies. Weet je niet precies wat je zoekt en wat de beste babyfoon is die bij jou past? We zetten de belangrijkste functies voor je op een rijtje.

Verbinding

Een babyfoon bestaat uit een babystation (dat je op de babykamer zet) en een ouderstation (dat je bij je houdt). Ze kunnen op verschillende manieren met elkaar verbonden zijn. Deze verbindingen, zoals WiFi en digitaal, hebben allemaal hun voor- en nadelen. Je leest er hier meer over >>

Babyfoon met camera of zonder

Met een babyfoon met camera kan je je kindje beter in de gaten houden en zie je direct wat er aan de hand is. Ga je de babyfoon alleen gebruiken wanneer jullie bijvoorbeeld op vakantie zijn of gaan logeren? Dan is een babyfoon zonder camera vaak ook al voldoende.

Stroomvoorziening

Sommige babyfoons zijn oplaadbaar, andere werken op netstroom of met batterijen. Het babystation blijft meestal op dezelfde plek staan, dus deze wordt vaak in het stopcontact gestoken.

Voor het ouderstation is het een groot voordeel als deze makkelijk te verplaatsen is. Je zal namelijk niet altijd op dezelfde plek zijn wanneer je baby slaapt. Hierin is een oplaadbaar ouderstation voordeliger dan eentje die werkt op batterijen.

Geluid

Babyfoons kunnen verschillende geluidsfuncties hebben. Als je van een afstand tegen je kindje wil kunnen praten, kan je voor een babyfoon met microfoon kiezen. Wil je snel kunnen zien of en hoe hard je baby huilt? Kies dan voor een babyfoon met een volume-indicator. Valt jouw kindje rustiger in slaap met behulp van muziek? Babyfoons die slaapliedjes afspelen kunnen hierbij helpen.

Uitbreidbaar en kantelbaar

Een babyfoon die uitbreidbaar is, kan handig zijn wanneer je in verwachting bent van een tweeling. Of als je binnen een paar jaar aan een tweede wil beginnen. Zo heb je babyfoons waarbij je meerdere babystations kan koppelen aan een ouderstation. Door te kiezen voor een babyfoon met camera die kantelbaar is, kan je de juiste hoek instellen en goed in het babybedje kijken.

Nachtfunctie

Wil je je baby ook ’s nachts kunnen zien als hij huilt of onrustig is? Kies dan voor een babyfoon met een camera met nachtverlichting. Sommige babyfoons hebben een infraroodcamera voor beter zicht. Toch is een camera met nachtverlichting vaak al voldoende.

Temperatuurmeting

Je kan natuurlijk een losse kamerthermometer kopen. Maar met een ingebouwde thermometer in de babyfoon meet je direct de temperatuur in de babykamer. Handig!

Babyfoon met app

Kies je voor een babyfoon met app? Dan kan je de beelden bekijken via een app op je smartphone. Het nadeel is dat babyfoons met app redelijk duur zijn. Meestal ben je tussen de 100 en 300 euro kwijt.

Een babyfoon app is een goedkopere mogelijkheid. Je bent maar een paar euro kwijt aan het kopen van een babyfoon app. Een nadeel is wel dat je twee smartphones of twee tablets nodig hebt. Ook kan je er één niet gebruiken, omdat deze in de babykamer wordt gebruikt als babystation. Daarnaast heb je hier een sterke internetverbinding voor nodig.

Babyfoon online kopen

Vind jij op deze pagina niet de babyfoon die bij jou past? Of ben je op zoek naar een aanbieding? Babypark verkoopt veel verschillende babyfoons en heeft vaak mooie aanbiedingen.

Overige babyuitzet

Benieuwd naar tips voor de rest van je babyuitzet? Bekijk dan onderstaande pagina’s:

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app