Vrouw drinkt koffie tijdens de zwangerschap

Deze pagina bevat extra informatie rondom het persbericht "Ruim de helft van de zwangere vrouwen weet niet hoeveel cafeïne veilig is".

Persbericht

Infographic

Bekijk en download hier de infographic.

Infographic voor persbericht cafeïne met de belangrijkste resultaten

Onderzoeksresultaten

Hieronder staan de onderzoeksresultaten die zijn gebruikt voor het persbericht “Ruim de helft van de zwangere vrouwen weet niet hoeveel cafeïne veilig is”.

Ruim de helft van de zwangere vrouwen weet niet hoeveel cafeïne ze veilig binnen kunnen krijgen

Grafiek persbericht cafeïne

De meest vrouwen weten dat je veilig maximaal 2 koppen koffie per dag kan drinken tijdens de zwangerschap

Grafiek persbericht cafeïne koffie

Veel vrouwen weten niet hoeveel bekers thee je veilig kan drinken tijdens de zwangerschap

Grafiek persbericht cafeïne thee

Methoden

Het onderzoek bestond uit een vragenlijst en een content analyse. De data zijn geanalyseerd in het statistiekprogramma R-statistics.

Vragenlijst

In de vragenlijst werd aan Nederlandstalige vrouwen gevraagd wat hun kennis was over cafeïnegebruik tijdens de zwangerschap. Er werd gevraagd hoeveel cafeïne, koffie en thee ze denken dat je veilig kan drinken tijdens de zwangerschap. Ook werd gevraagd uit een lijst met 12 items aan te vinken welke mogelijke gevolgen van te veel cafeïne drinken er zijn. In totaal hebben 895 bezoekers van 24Baby.nl de vragenlijst ingevuld.

Content analyse

In de content analyse zijn de bovenste twintig webpagina’s in Google geanalyseerd met verschillende zoektermen over cafeïne tijdens de zwangerschap. Er is gekeken naar de adviezen over hoeveel koffie, thee en cafeïne er gedronken mag worden tijdens de zwangerschap. Ook is gekeken naar welke redenen (mogelijke gevolgen) er genoemd worden. In totaal zijn 57 web pagina’s geanalyseerd.

Over 24Baby.nl

www.24baby.nl is de grootste website op het gebied van zwangerschap en baby’s. Als onafhankelijke informatiebron streeft de website ernaar om (aanstaande) ouders van volledige en betrouwbare informatie te voorzien.

Contactinformatie

Wilt u meer informatie over het onderzoek of de website 24Baby.nl? Neem dan contact op met 24Baby: info@24baby.nl.

Diagrammen op deze pagina zijn vrij te gebruiken bij het opnemen van een link naar 24Baby.nl of door het vermelden van 24Baby.nl voor niet-digitale platformen.