Easywalker Harvey2

Tijdens je zwangerschap kom je erachter dat je een hoop moet aanschaffen. Eén van de belangrijkste aankopen is de kinderwagen. Je baby brengt er straks namelijk heel wat tijd in door. Maar waar let je nu precies op bij het kopen van een kinderwagen? Met deze informatie ga jij goed voorbereid op pad.

Kinderwagen uitzoeken

Heb jij al een kinderwagen op het oog of heb je nog geen idee? In beide gevallen is het verstandig om eerst vooronderzoek te doen. Vraag andere moeders welke kinderwagen zij gebruiken en test in een babyspeciaalzaak wat je prettig vindt. Op internet kan je reviews lezen en kom je erachter hoe andere ouders bepaalde kinderwagens ervaren.

Voordat je overgaat tot de aankoop van een kinderwagen, is het slim om te bedenken wat jij en je partner belangrijk vinden. Je wilt het beste voor je kindje, maar wat is dat precies als het om kinderwagens gaat? Onderstaand overzicht helpt je op weg.

Veiligheid

Wanneer je hersteld bent van je zwangerschap ga je waarschijnlijk graag samen met je baby op pad. Daarbij is het belangrijk dat je kindje veilig in de reiswieg kan slapen. Een goede ventilatie is hierbij van belang. Idealiter heeft de reiswieg meerdere ventilatiemogelijkheden: in de kap, de zijwanden en in de matrasbodem. Zo krijgt je kleine voldoende frisse lucht.

Let er daarnaast op dat de zonnekap goed beschermt tegen de zon en dat er geen losse hengsels of onderdelen aan de binnenzijde van de wieg zitten waar je baby bij kan.

Easywalker Harvey reiswieg

Gebruiksgemak

Je zal de kinderwagen vaak in- en uit moeten klappen. Lukt dit makkelijk en is hij niet te zwaar om te tillen? Past het gemakkelijk in de kofferbak van je auto? Het is handig als er nog wat ruimte over blijft voor de luiertas en andere spullen. Test dit gerust uit voordat je de knoop doorhakt, de meeste babyspeciaalzaken vinden dit geen probleem.

Als deze punten belangrijk zijn voor jullie, kies dan voor een compacte en lichte kinderwagen. Bekijk ook eens of het autostoeltje dat je uitgekozen hebt op de kinderwagen past. Dit kan vaak met behulp van speciale verbindingsstukken, ook wel adapters genoemd.

Voor je eigen comfort is het slim om te letten op de duwstang. Is de hoogte hiervan verstelbaar? Kijk daarbij of dit goed aansluit bij jouw lengte en die van je partner. Loop allebei een rondje met de kinderwagen en kijk of je recht en comfortabel kan lopen.

Waar gebruik je het voor?

Ben jij vaak te vinden in de natuur of ben je echt een stadsmens? De wielen van kinderwagens kunnen onderling veel verschillen. Loop je vaak op onregelmatig terrein dan is het handig om te letten op de wielen.

Ben je van plan vaak boodschappen te doen met de kinderwagen? Let dan ook goed op de grootte van de boodschappen- of opbergmand. Deze zit onderin de wagen en de grootte kan per merk erg verschillen.

Kinderwagen Easywalker Harvey

Accessoires kinderwagen

Elke kinderwagen biedt verschillende accessoires aan. Dit verschilt van bekerhouder tot regenhoes. Niet elk item is voor iedereen een must, kijk dus goed naar waar jij behoefte aan hebt. De meest gekozen accessoires staan hieronder op een rij.

voetenzak easywalker, een handige accessoire voor je kinderwagen

Voetenzak

Met een voetenzak in de kinderwagen ligt je kindje comfortabel en zacht. In de winter houd het hem warm en in de zomer rits je hem gemakkelijk af. Let ook goed op of de voetenzak waterafstotend is, en of deze geschikt is voor alle seizoenen.

Regenhoes kinderwagen

Regenhoes

Als je buiten wandelt en het begint ineens te regenen, kan je je baby droog houden door een regenhoes om de kinderwagen heen te doen. Deze vouw je, als je hem niet gebruikt, gemakkelijk op.

Luiertas Harvey Easywalker accessoires kinderwagen

Luiertas

Billendoekjes, luiers, hydrofiele doeken, een extra speen, billencrème, een setje extra kleding, fles en ga zo maar door. Je neemt veel mee voor zo’n klein mensje! Kijk goed of de luiertas genoeg ruimte biedt om alles mee te nemen, en of deze gemakkelijk te bevestigen is aan de duwstang of de handgrepen van de kinderwagen.

Adapters autostoel Easywalker

Autostoel adapters

Met speciale autostoel adapters kan je gemakkelijk het autostoeltje op het onderstel van je kinderwagen klikken. Handig als je baby net ligt te slapen en je hem niet wakker wilt maken. Laat je baby alleen niet te lang in het autostoeltje liggen. Over het algemeen wordt aangeraden je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in het autostoeltje te laten.