Tobia

Tobia is afgeleid van Tobias

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Tobia
  • Geboortekaartjes met de naam Tobia
  • Geboortekaartjes met de naam Tobia
  • Geboortekaartjes met de naam Tobia
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Tobia?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Tobia

33%
19%
29%
24%
24%
48%

Welke kenmerken vind je bij Tobia passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Tobia

Tobia is afgeleid van Tobias. Tobias is een Griekse en Latijnse vorm van de Hebreeuwse naam Tobia. Deze naam betekent ‘God is goed.’ De naam is gevormd uit de elementen ’tov’ en ‘yah’. ‘Tov’ betekent ‘goed’, ‘yah’ is een verwijzing naar Yahweh, de Hebreeuwse naam voor God.

De naam komt enkele keren in de Bijbel voor, maar werd vooral bekend door het apocriefe Bijbelboek Tobit. Dit romantische verhaal met godsdienstige en morele lessen was in de middeleeuwen populair. Het verhaal gaat over Tobias, die een demon moet verjagen die Sara lastigvalt. Met de hulp van de aartsengel Rafaël lukt dit. Daarop wordt Sara zijn vrouw.

Dankzij de populariteit van het Boek Tobit kwam de naam Tobias kwam al in de middeleeuwen voor, maar de jongensnaam werd pas in de zeventiende eeuw vaker gebruikt.

Aantallen en varianten Tobia

Tobia is afgeleid van Tobias. 5.500 mannen en jongens dragen de naam Tobias. Jarenlang werd deze naam maar zo’n 10 à 20 keer gegeven, maar vanaf 1970 kwam daar verandering in. De populariteit van Tobias begon te groeien. In 2010 werden er ongeveer 250 Tobiassen geboren.

Toby kwam rond dezelfde tijd op, deze naam is echter nooit zo populair geworden als Tobias. In totaal komt Toby zo’n 600 keer voor.

Tobia is nog veel zeldzamer, als jongensnaam komt hij nauwelijks voor en als meisjesnaam ook maar zo’n 50 keer.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Tobia

Tobey Maguire

Tobia is afgeleid van Tobias. Tobias Maguire is een Amerikaanse acteur, die beter bekend is als Tobey. Hij is vooral bekend geworden door zijn rol als Spider-Man. Daarnaast speelde hij in grote films als The Great Gatsby.

Arrested Development

Tobias Funke is een van de hoofdpersonen in de komische serie Arrested Development. De stuntelige Tobias is een publieksfavoriet. Zijn pogingen om door te breken als acteur zijn een terugkerend thema in de serie. Natuurlijk lukken die pogingen nooit, maar ze leveren wel hilarische momenten op.

Namen die lijken op Tobia

Toby

Bekijk ook deze namen

Adam, Boris, Jaxx, Johannes, Olivier, Morris, Moos, Oliver, Tim, Casper