Tini

Tini is afgeleid van Tina

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Tini
  • Geboortekaartjes met de naam Tini
  • Geboortekaartjes met de naam Tini
  • Geboortekaartjes met de naam Tini
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Tini?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Tini

55%
10%
35%
 5%
 5%
10%

Welke kenmerken vind je bij Tini passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Tini

Tini is afgeleid van Tina. Tina is een meisjesnaam die is ontstaan als verkorting uit namen als Christina, Martina en andere namen die op ‘tina’ eindigen. De naam als zodanig heeft dus geen specifieke betekenis.

Christina is bijvoorbeeld afgeleid van het woord ‘christen’. Martina is de vrouwelijke vorm van Martinus, wat ‘van Mars’ betekent. Mars was de Romeinse oorlogsgod, zijn naam betekent ‘strijden’ of ‘ik strijd’.

Aantallen en varianten Tini

In onderstaande grafiek staat per jaar het aantal keer dat Tini als babynaam is gegeven.

Aantal keer dat de naam Tini per jaar gegeven is

Tini is afgeleid van Tina. Er zijn zo’n 1.100 vrouwen en meisjes die Tina heten. De naam wordt vooral sinds 1960 gebruikt, hoewel hij voor die tijd ook wel voorkwam. Een populairdere variant is Tineke. Die naam komt bijna 5.000 keer voor, meestal als eerste naam, en kwam in de jaren dertig op. Na 1990 nam het gebruik van Tineke als eerste naam af, maar werd hij wel vaker als volgnaam gegeven.

Zo’n 3.000 vrouwen heten Tine. Dit is een naam die voornamelijk tussen 1920 en 1970 gebruikt werd. Dat geldt ook voor Tiny. Deze naam komt in totaal bijna 1.800 keer voor. Geschreven als Tini wordt hij zo’n 700 keer gebruikt.

De mannelijke variant Tinus is waarschijnlijk afkomstig van Martinus, hoewel Constantinus ook mogelijk is. Die naam komt uit het Latijn en betekent ‘standvastig, volhardend’. Tinus komt net als Tina bijna 700 keer voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Tini

Tini is afgeleid van Tina. Tina is de naam van het eerste stripblad dat speciaal voor meisjes werd gemaakt. Het blad verschijnt wekelijks en is gericht op meisjes tussen de zeven en dertien jaar.

Aanvankelijk bestond het helemaal uit stripverhalen, meestal overgenomen uit buitenlandse tijdschriften, tegenwoordig bevat het blad ook allerlei andere rubrieken, zoals interviews en columns. Op het hoogtepunt had het blad een oplage van 300.000 exemplaren per week. Tegenwoordig zijn dat er 60.000

Namen die lijken op Tini

Tieneke, Tine, Tineke, Tinus, Tiny

Bekijk ook deze namen

Loua, Nora, Olivia, Maeve, Hailey, Noor, Evi, Rosa, Hannah, Lara