Suri

Suri is afgeleid van Sara

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Suri
  • Geboortekaartjes met de naam Suri
  • Geboortekaartjes met de naam Suri
  • Geboortekaartjes met de naam Suri
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Suri?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Suri

60%
40%
40%
20%
40%
20%

Welke kenmerken vind je bij Suri passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Suri

Suri is afgeleid van Sara. Sara is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘vorstin’. Het is de vrouwelijke vorm van ‘sjar’, dat ‘vorst’ betekent. Sara is bekend uit de Bijbel, zij was de vrouw van Abraham.

Oorspronkelijk heette ze Sarai, dat ‘vorstelijk’ betekent. Bij de aankondiging dat zij een zoon zou krijgen, veranderde God haar naam in Sara. Dit deed Hij omdat uit Sara’s nageslacht koningen geboren zouden worden.

De naam kwam in de Zuidelijke Nederlanden al in de twaalfde eeuw voor. Pas in de zeventiende eeuw was hij ook verder naar het noorden gebruikelijk.

Aantallen en varianten Suri

Suri is afgeleid van Sara. Sara is een populaire meisjesnaam. Ruim 15.500 vrouwen en meisjes dragen deze naam. De naam steeg na 1990 sterk in populariteit. Meestal wordt hij als eerste naam gegeven.

Sara staat al minstens 10 jaar in de top 20 van populaire meisjesnamen en stond van 2013 tot 2020 in de top 10. Ze heeft vooral veel ‘concurrentie’ van de populaire babynamen Eva, Zoë, Anna en Mila, waar ze regelmatig mee van plek wisselt.

Ook internationaal is Sara een populaire naam. In Spanje, IJsland, Zwitserland en Kroatië staat de naam in de top tien van meest gebruikte babynamen.

Sarah komt zo’n 12.000 keer voor. Deze variant wordt sinds 1970 gebruikt en is sindsdien steeds vaker als naam aan meisjes gegeven. Deze naam is echter nog altijd minder populair dan Sara. De variant met een h staat in de top 40. Wel krijgt Sara steeds meer concurrentie van de naam Saar. Deze verkorting stijgt razendsnel in gebruik en staat inmiddels op de 13e plaats.

Een afleiding van Sara naam is Sarina. Die variant komt 1.600 keer voor. 1.000 vrouwen heten Saartje, Saar komt ongeveer 4.500 keer voor. Sarai komt vrijwel niet meer voor. Andere namen die op Sara lijken zijn Zara en Zahra.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Suri

Sara en Abraham

Suri is afgeleid van Sara. Sara is bekend uit de Bijbel, zij was de vrouw van Abraham. Over Sara werd gedacht dat ze onvruchtbaar was. God zegende haar echter en op haar negentigste baarde zij haar zoon Isaak. Sara en Abraham worden gezien als de aartsvader en aartsmoeder van het jodendom, de islam en het christendom.

Fleetwood Mac

Sara is een nummer van de Amerikaanse band Fleetwood Mac. Het is een liefdesliedje en werd geschreven door Stevie Nicks.

Speciaal bier

Sara is een speciaalbier dat wordt gebrouwen in het Belgische plaatsje Silenrieux. Het is een biologisch blond biertje. Naast in België, wordt Sara bier ook gedronken in Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten.

Sara Kroos

Sara Kroos is een Nederlandse cabaretier. Ze maakte verschillende solovoorstellingen. Bij het grote publiek is ze vooral bekend als lid van De Lama’s. Dit was een komisch improvisatieprogramma van BNN.

Sara Bareilles

Sara Bareilles is een zangeres uit de Verenigde Staten. Ze is in Nederland voornamelijk bekend van de grote hit Love Song. Sara trad op met artiesten als Maroon Five, Paolo Nutini en Mika.

Sara Gilbert

Sara Gilbert is vooral bekend als Darlene Conner in de tv-serie Roseanne. Daarnaast was ze te zien in series als Will & Grace en The Big Bang Theory.

Namen die lijken op Suri

Sadie, Sare, Sally, Saar, Saartje, Sarah, Sarai, Sarina

Bekijk ook deze namen

Liz, Anna, Tess, Sara, Nova, Lieke, Ivy, Saar, Cato, Kate