Stacy

Stacy is afgeleid van Anastasia

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Stacy?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Stacy

50%
67%
 0%
50%
17%
17%

Welke kenmerken vind je bij Stacy passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Stacy

Stacy is afgeleid van Anastasia. Anastasia is een Russische meisjesnaam met als betekenis ‘wederopstanding’. De naam is afkomstig van de Oudgriekse woorden ‘ana’, dat ‘op’ betekent, en ‘stasis’, dat ‘staan’ betekent.

Als meisjesnaam is Anastasia vooral bekend geworden dankzij de verloren dochter van tsaar Nikolaas II. Tijdens de Russische revolutie werden de tsaar en zijn familie vermoord, maar er werd lange tijd geloofd dat de jongste dochter zou zijn ontsnapt. Jarenlang hebben zich meisjes gemeld die beweerden de verdwenen prinses te zijn, maar de echte Anastasia werd nooit gevonden.

Deze informatie komt uit het Groot voornamenboek 2018 met alle informatie over duizenden namen.

Aantallen en varianten Stacy

Stacy is afgeleid van Anastasia. In Nederland komt Anastasia al lange tijd voor als meisjesnaam, maar hij is nooit erg populair geweest. De grootste piek was in 2002, met 27 geboortes. Mogelijk had dat iets te maken met de tekenfilm Anastasia, die enkele jaren daarvoor uitkwam. Er zijn ongeveer 2.000 meisjes en vrouwen die deze voornaam dragen. Een handjevol mannen draagt Anastasia als volgnaam.

Stacey en Stacy zijn verkorte varianten op de naam. Deze namen komen beide ongeveer 1.200 en 400 keer voor. De verkorte namen worden ook weleens aan jongens gegeven, maar veel minder vaak dan aan meisjes.

Website van het Jaar 2020

Help ons met je stem

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Stemmen is binnen een minuut gedaan. Help jij ons met je stem?

Stem nu

Namen die lijken op Stacy

Stacey, Asya

Bekijk ook deze namen

Mila, Hannah, Lina, Lena, Eline, Liv, Linde, Charlotte, Isabella, Olivia