Anastasia

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Anastasia
  • Geboortekaartjes met de naam Anastasia
  • Geboortekaartjes met de naam Anastasia
  • Geboortekaartjes met de naam Anastasia
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Anastasia?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Anastasia

54%
31%
50%
17%
22%
33%

Welke kenmerken vind je bij Anastasia passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Anastasia

Anastasia is een Russische meisjesnaam met als betekenis ‘wederopstanding’. De naam is afkomstig van de Oudgriekse woorden ‘ana’, dat ‘op’ betekent, en ‘stasis’, dat ‘staan’ betekent.

Als meisjesnaam is Anastasia vooral bekend geworden dankzij de verloren dochter van tsaar Nikolaas II. Tijdens de Russische revolutie werden de tsaar en zijn familie vermoord, maar er werd lange tijd geloofd dat de jongste dochter zou zijn ontsnapt. Jarenlang hebben zich meisjes gemeld die beweerden de verdwenen prinses te zijn, maar de echte Anastasia werd nooit gevonden.

Aantallen en varianten Anastasia

In Nederland komt Anastasia al lange tijd voor als meisjesnaam, maar hij is nooit erg populair geweest. De grootste piek was in 2002, met 27 geboortes. Mogelijk had dat iets te maken met de tekenfilm Anastasia, die enkele jaren daarvoor uitkwam. Er zijn ongeveer 2.000 meisjes en vrouwen die deze voornaam dragen. Een handjevol mannen draagt Anastasia als volgnaam.

Stacey en Stacy zijn verkorte varianten op de naam. Deze namen komen beide ongeveer 1.200 en 400 keer voor. De verkorte namen worden ook weleens aan jongens gegeven, maar veel minder vaak dan aan meisjes.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Namen die lijken op Anastasia

Stacey, Stacy, Asya

Bekijk ook deze namen

Emma, Hanna, Isabel, Fenne, Mila, Maeve, Amira, Kate, Ella, Sofia