Reginmar

Reginmar is afgeleid van Remco

Geboortekaartjes
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Reginmar?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Reginmar

29%
43%
71%
 0%
14%
14%

Welke kenmerken vind je bij Reginmar passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Reginmar

Reginmar is afgeleid van Remco. Remco is een Groningse naam. Er zijn verschillende verklaringen mogelijk over de oorsprong ervan. Remco kan een verkorting zijn van de Germaanse naam Redmar, die bestaat uit ‘raad’ en ‘mar’. Het eerste deel betekent ook ‘raad’, de betekenis van het tweede deel is ‘beroemd’.

Ook kan de naam afstammen van Reginmar, dat bijna dezelfde betekenis heeft: ‘regin’ betekent ‘raadgever’.

Ten slotte kan Remco ook nog ontstaan zijn uit een Oudfriese naamstam met de betekenis ‘raaf’.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Aantallen en varianten Reginmar

Reginmar is afgeleid van Remco. 18.500 mannen heten Remco. Deze naam wordt meestal als eerste naam gegeven. Hij kwam rond 1960 in gebruik en werd in enkele jaren tijd erg populair. Na 1980 begon het gebruik van deze naam echter weer af te nemen.

De schrijfwijze Remko is al langer in gebruik, maar deze is nooit zo populair geworden. In totaal zijn er 3.500 mannen die Remko heten. Ook voor deze naam geldt dat hij tussen 1970 en 1980 het meest gebruikt werd.

Wetenswaardigheden Reginmar

Reginmar is afgeleid van Remco. Remco Campert (1929) is een Nederlandse dichter, die ook verhalen en romans heeft geschreven. Hij maakte deel uit van de literaire stroming van De Vijftigers. De dichters die hierbij hoorden, zagen zichzelf niet als groep, maar verzetten zich allemaal tegen de literaire traditie en waren experimentele dichters. Een belangrijk punt voor deze beweging was vrijheid, ook in de vorm.

Remco Campert begon zijn literaire carrière als dichter, maar ging later ook verhalen en romans schrijven. Hij ontving voor zijn werk diverse prijzen. Zijn roman Het leven is vurrukkelluk (1961) stond in 2011 centraal bij de campagne Nederland Leest.

Namen die lijken op Reginmar

Redmar, Remko

Bekijk ook deze namen

Sanne, Juul, Anne, Noah, Noa, Levi, Luca, Jayden, Sem, Charlie