Loren

Loren is afgeleid van Laurentius

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Loren
  • Geboortekaartjes met de naam Loren
  • Geboortekaartjes met de naam Loren
  • Geboortekaartjes met de naam Loren
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Loren?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Loren

40%
45%
33%
19%
7%
21%

Welke kenmerken vind je bij Loren passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Loren

Loren is een meisjesnaam die ‘gelauwerde’ of ‘afkomstig uit Laurentum’ (Italië) betekent. De naam is afgeleid van Laurentius, een Latijnse naam met de betekenis ‘uit Laurentum’. Dit was een stad in Latium, een regio in het midden van Italië.

Ook brengt men de naam wel in verband met ‘laurier’. Dan zou het ‘de gelauwerde’ betekenen. Lauweren is het uitreiken van de laurierkrans. In de klassieke oudheid kregen overwinnaars deze krans om hun succes te vieren.

De naam verspreidde zich door de verering van de heilige Laurentius, die in de derde eeuw leefde en de marteldood stierf.

Aantallen en varianten Loren

De naam Loren komt sinds de jaren ’90 in Nederland voor en is een zeldzame meisjesnaam. Er zijn ongeveer 120 meisjes en vrouwen die zo heten.

Variant Lauren komt veel vaker voor, bijna 5.000 keer. De naam is sinds 2009 populair geworden. Tussen 2014 en 2016 verdubbelde het aantal baby’s dat deze naam kreeg. Lauren staat inmiddels in de top 20 van meest populaire meisjesnamen.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Loren

Loren is afgeleid van Laurentius. De populaire boekenserie Het kleine huis op de prairie, waarvan een langlopende tv-serie is gemaakt, is geschreven door Laura Ingalls Wilder (1867-1957). De serie is sterk autobiografisch. Laura Ingalls Wilder beschrijft hierin het leven van haar jeugd, toen ze met haar familie per huifkar door Amerika trok, naar Kansas, Minnesota, Iowa en South Dakota. In de serie wordt met aandacht voor details het leven van alledag beschreven.

Bekijk ook deze namen

Elena, Maeve, Linde, Lizzy, Loïs, Ivy, Ella, Lara, Suze, Olivia