Kimball

Kimball is afgeleid van Kim

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Kimball
  • Geboortekaartjes met de naam Kimball
  • Geboortekaartjes met de naam Kimball
  • Geboortekaartjes met de naam Kimball
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Kimball?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Kimball

14%
33%
 5%
33%
48%
38%

Welke kenmerken vind je bij Kimball passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Kimball

Kimball is afgeleid van Kim. Kim is een Engelse jongensnaam van oorsprong, hoewel hij tegenwoordig vooral als meisjesnaam in gebruik is. Het is een verkorting van Joachim, Kimberley of Kimball. Joachim komt uit het Hebreeuws en betekent ‘Jahweh richt op’.

Kimberley is ontstaan als plaatsnaam, uit ‘Cynebald’s leah’. Een leah is een open plek in het bos. Later werd het een familienaam. In Zuid-Afrika werd een stad vernoemd naar een lord Kimberley en deze stad inspireerde ouders weer om hun kind Kimberley te noemen.

Kimball is een Keltische naam en betekent ‘oorlogsleider’. Deze naam is de oorsprong van de naam Kim in Rudyard Kiplings boek Kim uit 1901, dat mede een rol gespeeld heeft in de verspreiding van deze naam.

Aantallen en varianten Kimball

Kimball is afgeleid van Kim. Bijna 29.000 vrouwen en 1.100 mannen heten Kim. De naam is na 1970 in beeld gekomen en heel snel populair geworden. Als jongensnaam was hij al wel iets eerder in gebruik.

Kimberley komt zo’n 7.000 keer voor en was erg populair tussen 1990 en 2000. De naam Kimberly wordt door ruim 6.000 vrouwen en meisjes gedragen. Kimball komt in Nederland nauwelijks voor

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Namen die lijken op Kimball

Kimberley, Kimberly, Joachim

Bekijk ook deze namen

Luca, Noa, Jayden, Noah, Bo, Floor, Jesse, Anne, Mees, Juul