Keano

Keano is afgeleid van Keanu

Geboortekaartjes
  • Geboortekaartjes met de naam Keano
  • Geboortekaartjes met de naam Keano
  • Geboortekaartjes met de naam Keano
  • Geboortekaartjes met de naam Keano
Bestel nu een GRATIS proefdruk! Bekijk geboortekaartjes

Wat vind jij van Keano?

Deze kenmerken vinden jullie passen bij Keano

46%
68%
16%
30%
33%
28%

Welke kenmerken vind je bij Keano passen? (meerdere opties mogelijk)

Herkomst en betekenis Keano

Keano is afgeleid van Keanu. Keanu is een Hawaïaanse jongensnaam. De betekenis, ‘Koele bries’, is afgeleid van het Hawaïaanse woord ‘anu’, wat koelheid betekent.

Aantallen en varianten Keano

Keano is afgeleid van Keanu. Keanu is een naam die maar weinig voorkomt in Nederland. Hij kwam in de jaren ’90 in gebruik, mogelijk door de bekende, Canadese acteur Keanu Reeves. Er wonen ongeveer 600 jongens en mannen in Nederland die de naam Keanu dragen.

De Nederlandse variant op de jongensnaam, Keano, is pas sinds 2006 in gebruik. In 2010 werden bijna 350 jongens zo genoemd. De stijging in populariteit komt waarschijnlijk door de Vlaamse realitysoap De Pfaffs, waarin kleinzoon Keano een grote rol speelde. In totaal wonen er ongeveer 2.100 Keano’s in Nederland. Buiten Nederland komt deze naam niet voor.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Wetenswaardigheden Keano

Keanu Reeves

Keano is afgeleid van Keanu. Keanu Reeves is een bekende Canadese acteur. Vanaf 1985 speelt hij in diverse films, maar hij is vooral bekend door zijn hoofdrol in de film The Matrix. Met deze film verdiende hij maar liefst 200 miljoen dollar, wat hem de titel ‘bestbetaalde acteur ooit’ opleverde. Andere bekende films waarin Reeves een grote rol speelt zijn Bill and Ted’s Excellent adventure, The Devels Advocate en Speed.

Keanu Visscher

Keanu Visscher is een Nederlandse acteur, die bekend werd door zijn hoofdrol in de populaire televisieserie SpangaS. Deze televisieserie over een middelbare school is razendpopulair onder jongeren en won verschillende, grote prijzen en awards. Naast SpangaS, is Keanu onder andere te zien in de films 100% Coco, Gek van geluk en de webserie De slet van 6VWO.

Keano Liebart

Keano Liebart is een kleinzoon van de bekende ex-keeper Jean-Marie Pfaff. De familie Pfaff was bijna 10 jaar lang te volgen in de realitysoap De Pfaffs. De naam Keano kwam rond deze periode steeds vaker voor in Nederland. Mogelijk heeft het realitysterretje hier grote invloed op gehad.

Bekijk ook deze namen

Senn, Pepijn, Zayn, Tobias, Nathan, Liam, Jace, Otis, Ezra, Adam